DS 3 CROSSBACK

Ikona visoke tehnologije

Od 57658 KM uključujući PDV

[cle1: HUBSTYLE_DESKTOPJPG Lang:BS]
 

SNAGA

DO 155 KS

 

Dostupan sa 100% električni motorom.

DIMENZIJE

Dužina: 4,12 metara

Širina: 1,79 metara

Visina: 1,53 metara


 


POTROŠNJA / EMISIJE (WLTP KOMBINIRANI CIKLUS)

od 0 do 8,1 L / 100 km

od 0 do 143g of CO₂ / km

KARAKTER Sofisticiran i prepoznatljiv

Naš kompaktni SUV DS 3 CROSSBACK spoj je elegancije, udobnosti i tehnologije. Njegovo impozantno tijelo krase detalji koji upućuju na modernost i sofisticiranost.

SNAŽAN I ESTETSKI USAVRŠEN DIZAJN

Naš kompaktni SUV DS 3 CROSSBACK je spoj elegancije, udobnosti i tehnologije. Njegov impozantan oblik karoserije krase razni detalji koji ukazuju na njegovu modernost i prefinjenost. 

FASCINANTAN SVJETLOSNI POTPIS

Farovi DS MATRIX LED VISION najnovije generacije naglašavaju elegantnu figuru vašeg vozila i vozaču omogućavaju veliku prednost: stalno može voziti sa dugim svjetlima bez zasljepljivanja ostalih učesnika u prometu.

Zahvaljujući kameri na gornjem dijelu vjetrobranskog stakla, inteligentni farovi automatski prilagođavaju svjetlosni snop u odnosu na uvjete u prometu.

Farovi DS MATRIX LED VISION podijeljeni su na tri module LED za kratka svjetla i jedan modul MATRIX BEAM za duga svjetla, koji je također podijeljen na 15 jednakih ali neovisnih segmenata koji se uključuju i isključuju s obzirom na uvjete u vožnji.

ELEGANTNE I MODERNE LINIJE

Za volanom vozila DS 3 CROSSBACK uvijek ćete biti u središtu pažnje. Kompaktni SUV sa zaobljenjim oblikom karoserije i velikim točkovima odlikuje se avangardnim stilskim linijama koje su snažne i istovremeno isklesane.

BRAVE KOJE VAM OTVARAJU VRATA

Dopustite da vas iznenadi svojim čarobnim bravama koje se pojavljuju kada su vam potrebne. Ostalo vrijeme ostaju sakrivene i idealno se prilagođavaju karoseriji i naglašavaju profinjenu karoseriju vašeg vozila DS 3 CROSSBACK.

MOTORI Upoznajte motore, koji su dostupni za DS 3 CROSSBACK

E-TENSE: 100% ELEKTRIČNI POGON


Nula emisija

PURETECH: BENZINSKI MOTORI


PureTech 155 sa automatskim menjačem

PureTech 130 sa automatskim menjačem

PureTech 100 sa ručnim menjačem

BLUEHDI: DIZEL MOTORI


BlueHdi 130 sa automatskim menjačem

BlueHdi 100 sa ručnim menjačem

DS 3 CROSSBACK BOJE

1
NAZAD NA BOJE
1
Bijela Christal Pearl
PRIKAŽI KROVOVE
1
Bijela Banquise
PRIKAŽI KROVOVE
1
Siva Artense
PRIKAŽI KROVOVE
1
Siva Platinum
PRIKAŽI KROVOVE
1
Crna Perla Nera
PRIKAŽI KROVOVE
1
Plava Milenium
PRIKAŽI KROVOVE
1
Crvena Rubi
PRIKAŽI KROVOVE
1
Bijela Perla Nacre
PRIKAŽI KROVOVE
Bijela Opale*
Crna Perla Nera
Crvena Diamond*
Crna Perla Nera
Crvena Diamond*
Bijela Opale*
Crna Perla Nera
Crvena Diamond*
Bijela Opale*
Crna Perla Nera
Crvena Diamond*
Bijela Opale*
Crvena Diamond*
Bijela Opale*
Crna Perla Nera
Bijela Opale*
Crna Perla Nera
Crvena Diamond*
Crna Perla Nera
Crvena Diamond*

* Nije dostupno za Performance Line & Performance Line Plus Sve predstavljene kombinacije boja karoserije su informativne prirode, slike su simbolične prirode jer ne dozvoljavaju pouzdanu reprodukciju boja. Za više informacija pogledajte cjenovnik ili kontaktirajte DS prodajnog savjetnika.

 

SVI LEMENI KOTAČI DS 3 CROSSBACK

1
17'' alu felge ANKARA
17'' alu felge DUBAI crna
17'' alu felge MADRID crna
18'' alu felge SAO PAULO
18'' alu felge MONZA
18'' alu felge SHANGHAI
18'' alu felge BARCELONA
18'' alu felge KYOTO
18'' alu felge LISBON

SAVOIR-FAIRE SVIJET VISOKE MODE

Okružite se elegantnom unutrašnjosti DS 3 CROSSBACK. U unutrašnjosti vašeg vozila veliku pažnju poklanjamo kvalitetnim materijalima i završnoj obradi do svakog detalja.

Uzorak narukvice

Naši majstori za kožu stječu svoje umijeće tijekom dugog procesa naukovanja i jedinstvenog stručnog usavršavanja, poput dizajna kože sa uzorkom narukavice ručne ure  na sjedalima, što je legendarni simbol marke DS.

Guilloche detalji "Clous de Paris"

Inspirirani svijetom urarstva i njegovim zamršenim blagom, naši majstori rade u skladu sa zahtjevima obrtničke djelatnosti. I umjetnički i tehnički, guilloche uzorak “Clou de Paris” sadrži male igle s piramidalnim glavama koje se elegantno isprepliću.

"Biserni šav"

Doradom kože sa, t.z. "bisernim" šavovima, iz svijeta visoke mode i pariških butika, naši su obrtnici unutrašnjost vozila DS podigli na potpuno novu razinu elegancije i prestiža, linije su čiste, a šavovi nježni i nježni. “Biserni šav” daje dašak visoke mode i prepoznatljiv je potpis brenda DS Automobiles.

Vozačevo sedište

Unutrašnjost DS 3 CROSSBACK-a dizajnirana je tako da je svaki podatak i svaka postavka izravno dostupna. Pristupite svim svojim bitnim podacima uz Head-Up zaslon i usredotočite se na ono najvažnije: užitak u vožnji.

UMJETNOST INDIVIDUALIZACIJE IZGLEDA

Unutrašnjost vozila DS 3 CROSSBACK je vjeran predstavnik filozofije stila DS koji zastupa individualizaciju izgleda. Uredite unutrašnjost vašeg vozila prema vlastitom izgledu i odaberite jednu od inspiracija DS.

360 ° POGLED
DS Inspiration od tkanine Bronze Meteorite Montmartre
DS Inspiration od tkanine Basalte i Alcantara® PERFORMANCE LINE
DS Inspiration od tkanine Luxembourg Pebble Grey i Nappa kože
DS Inspiration u crnoj koži Basalte sa tamnim krovom
DS Inspiration Opéra Art Basalte v koži Nappa

* Nisu prikazane sve kombinacije unutarnjih presvlaka. Za više informacija kontaktirajte DS prodajnog savjetnika.

 

DS LOUNGE Neusporediv komfor

Sad ste otkrili upečatljiv dizajn eksterijera DS 3 CROSSBACK, zašto ne biste pogledali unutra?

UDOBNOST

Kako na kratkim tako i na dugim putevima, u vozilu DS 3 CROSSBACK ćete uvijek imati istu izuzetnu udobnost. U prednja i zadnja sjedala ugradili smo pjenasti materijal dvostruke gustoće sa inovativnom obradom, čime smo dobili okružujuću i visoko kvalitetnu osnovu.

 

Budući da su trenuci mira nadasve dragocjeni, što posebno važi za gradsku okolinu, naši inženjeri pobrinuli su se da vaše vozilo ima visoku razinu zvučne izolacije i izolacije od vibracija.

SREDIŠNJA KONZOLA

Ispod ekrana na dodir je spektakularno ugrađena središnja čelna ploča. Središnji ventilatori i prekidači na dodir su u obliku dijamanta koji se slažu s logotipom naše marke.

SISTEM Hi-Fi FOCAL Electra®

Tako se možete fokusirati na užitke u vožnji i iskoristiti prednosti efekta DS LOUNGE i još posebno našeg vrhunskog audio sistema Hi-Fi FOCAL Electra®.

 

Sistem obuhvata 12 zvučnika i niskotonski zvučnik koji su idealno raspoređeni po putničkom prostoru. S ukupnom snagom 515 Watti sistem vam omogućuje da uživate u muzici i izuzetno uravnoteženom zvuku.

TEHNOLOGIJE Koncentrat tehnologija dizajniranih posebno za vas.

DS 3 CROSSBACK uključuje tehnologije dizajnirane za vašu udobnost i sigurnost.

ADML PROXIMITY

Novi način pristupa vašem vozilu

Zahvaljujući tehnologiji ADML PROXIMITY više ne morate da vadite ključ iz torbe ili džepa za ulazak u vozilo ili zaključavanje vrata. Priuštite si još više udobnosti s funkcijom za hands-free pokretanje. Kada sjednete za volan vašega vozila DS 3 CROSSBACK, morate samo pritisnuti na dugme Start/Stop na središnjoj konzoli da se motor pokrene ili isključi.


1,50 m: DS 3 CROSSBACK prepoznaje vašu prisutnost sa razdaljine od 1,50 metara. Kada se približite vozilu, automatski se otključava uz pomoć sistema ADML PROXIMITY pri čemu izlaze brave vrata koje se do tada nisu vidjele. Sada vam preostaje samo još da otvorite vrata i sjednete za volan.

Kada se udaljujete od vozila, postupak je prilično sličan: ručice se slože, a vozilo se automatski zaključava.


DS DRIVE ASSIST

Prethodni pregled autonomne vožnje.

Na duge puteve možete krenuti bez ikakvih briga zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji DS DRIVE ASSIST. Inovativni sistem koji djeluje do brzine 180 km/h postavlja precizno vaše vozilo na voznu traku i podešava njegovu brzinu u odnosu na vozilo koje vozi ispred vas.

U sporom prometu ova tehnologija upravlja i fazama zaustavljanja i ponovnog pokretanja vašeg vozila.

 

DS MATRIX LED VISION

Osvjetljenje bez bliještanja

S najnovijom generacijom farova DS MATRIX LED VISION možete noću voziti sa stalno uključenim dugim svjetlima bez zasljepljivanja ostalih učesnika u prometu. Kako bi se osiguralo optimalno osvjetljenje, inteligentni farovi automatski prilagođavaju svjetlosni snop s obzirom na uvjete u prometu koje prepoznaje kamera na gornjem dijelu vjetrobranskog stakla.

 

Farovi DS MATRIX LED VISION podijeljeni su na tri module LED za kratka svjetla i jedan modul MATRIX BEAM za duga svjetla, koji je također podijeljen na 15 jednakih ali neovisnih segmenata koji se uključuju i isključuju s obzirom na uvjete u vožnji.

HEAD UP DISPLAY

Nikad ne skidajte pogled s ceste

Brzina, podaci o tempomatu/ograničavanju brzine vozila, očitanja prometnih znakova, sustava pomoći u vožnji i navigacijskih sustava. Usput možete pristupiti svim bitnim podacima ne skidajući pogled s ceste zahvaljujući prozirnom zaslonu u visini očiju.

Tehnologija, posuđena od borbenih zrakoplova, projicira sve bitne informacije o vožnji na prozirni zaslon u boji koji se nalazi u vidnom polju vozača.

ACTIVE CITY BRAKE

Kočenje u slučaju nužde nove generacije

Kako bi osobno vama i onima koji vas okružuju pružili sigurnost, vozilo smo opremili sistemom za kočenje u nuždi ACTIVE SAFETY BRAKE. Zahvaljujući senzoru i kameri na gornjem dijelu vjetrobranskog stakla najnovije generacije ovaj sistem bilo danju kao i noću prepoznaje prepreke* koje se nalaze na vašoj voznoj traci.

U slučaju neizbježne opasnosti, sistem na to upozorava vozača vizualnim i zvučnim signalom. Ako se vozač još uvijek ne odazove, aktivira se automatsko kočenje.

 

*Prepoznate prepreke su vozila (koje voze u istom smjeru ili su zaustavljena), kao i pješaci, biciklisti i motori koji se nalaze u istoj traci.

PREPOZNAVANJE ZNAKOVA OGRANIČENJA BRZINE

Vaš automobil prepoznaje ograničenja brzine

Prepustite se optimalnoj udobnosti u vožnji zahvaljujući tehnologiji za prepoznavanje prometnih znakova za ograničenje brzine i preporuku brzine. Sistem očitava podatke sa stalnih i privremenih prometnih znakova ograničenja brzine koji se nalaze uz cestu, a zatim ih prikaže na instrument tabli kako bi vas u realnom vremenu obavijestio o eventualnom prekoračenju brzine. Podešenu vrijednost tempomata/limitatora brzine možete promijeniti da brzinu vozila prilagodite prepoznatom ograničenju.


* Ovaj sistem je pomoć vozaču koja ni u kom slučaju nije zamjena za svijest vozača ili poštivanje pravila puta.

E-TENSE Luksuz 100% električno

            

Kada postanete vlasnik vozila, automatski se pridružujete našem programu usluga Only You.

Program koji je nastao po vašoj inspiraciji i koji smo razvili za vas temeljni je stub DS iskustva i dokaz naše posvećenosti vama.

Još dugo nakon kupovine vašeg vozila DS imat ćete prednosti paketa usluga koje su bile namijenjene posebno vama i prilagođene vašim potrebama.

S više od 320 kilometara autonomije, DS 3 CROSSBACK E-Tense otvara vrata novoj generaciji električnih vozila. Naš ekskluzivno dizajniran 100% električni SUV utjelovljuje tehnologiju i sofisticiranost. 80% napunjenosti baterije za 30 minuta.

USLUGE PO MJERI

Pravno obavještenje

¹Navedene vrijednosti potrošnje goriva i emisija CO2 su u skladu s testnim postupkom WLTP, kojeg moraju za dobijanje homologacije od 1. septembra 2018. obaviti sva nova vozila. Postupak WLTP je zamijenio novi evropski vozni ciklus (NEDC) odnosno dosadašnji testni postupak. S obzirom na to da su testni uvjeti protokola WLTP realniji, izmjerene vrijednosti potrošnje goriva i emisija CO2 su u brojim slučajevima više od vrijednosti izmjerene po postupku NEDC. Vrijednosti potrošnje goriva, emisija CO2 i dometa mogu se mijenjati s obzirom na stvarne vozne uvjete pri upotrebi i raznih faktora kao što su: učestalost punjenja, stil vožnje, brzina, posebna oprema, opcijska oprema, tip guma, spoljašnja temperatura i toplotna udobnost u unutrašnjosti vozila. Za detaljnije informacije možete se obratiti vašem prodajnom mjestu.