DS 4 E-TENSE

Priključni hibrid 225 KS

Od 56233 KM uključujući PDV

[cle1: HUB_SANS_RETOUCHEJPG Lang:BS]
 

ELEKTRIČNI DOMET

Do 55 km
(kombinirani ciklus WLTP*)

PUNJENJE

1 sat 45 minuta za 100 % napunjenost

(na stanici za punjenje 32 A 7,4 kW)

SNAGA MOTORA

225 KS

(180 KS motora s unutrašnjim izgaranjem + 110 KS električnog motora)

Motor E-TENSE Mobilnost nove generacije

Uživajte u uzbudljivim osjećajima u vožnji zahvaljujući našoj priključno hibridnoj tehnologiji E-TENSE. Kombinacija električne energije i benzinskog goriva koja spaja fleksibilnost i dinamičnost garantira zabavnu i udobnu vožnju. Emisije priključno hibridnog motora sa 225 konjskih snaga vozila DS 4 E-TENSE iznose od 29 grama CO₂/km dalje (nakon dobijanja homologacije).

E-TENSE: tehnologija inspirirana Formulom E

Na osnovu naših iskustava stečenih tokom saradnje na prvenstvu Formule E i dvostruke titule svjetskog prvaka, u vozilo DS 4 ugradili smo inovativne tehnologije koje su proizašle iz automobilskog sporta i odgovarajuće prilagođene, poput regenerativnog kočenja i funkcija E-SAVE.

 

Tehnologija E-TENSE

Potpuno slobodna vožnja

Regenerativno kočenje

Funkcija E-SAVE

Načini vožnje

Punjenje baterije tokom kočenjaVIŠE INFORMACIJA
Podesite upotrebu električnog načina.VIŠE INFORMACIJA
Odaberite svoj način vožnje.VIŠE INFORMACIJA

PREDNOSTI PRIKLJUČNOG HIBRIDA E-TENSE

Emisije

Vozilo DS 4 E-TENSE s priključno hibridnim motorom koji razvija 225 konjskih snaga spaja niske emisije i nisku potrošnju: od 30 grama CO2/km dalje i 1,4 litara/100 km (u procesu homologacije). Na ovaj način moći ćete nesmetano voziti po predjelima gdje su na snazi ograničenja prometnog režima.

"Nečujno djelovanje i udobnost u vožnji "

Za volanom naših priključno hibridnih vozila možete uživati u potpuno nečujnoj i mekanoj vožnji. Pri prebacivanju u električni način na vjetrobranskom staklu zasvijetli LED dioda azurno plave boje koja signalizira da je uključen električni pogon.

Posebne usluge E-TENSE

Iskoristite usluge DS Automobiles neposredno na vašem pametnom telefonu ili u vozilu i olakšajte si svakodnevne obaveze: lokacija stanica za punjenje i planiranje stajanja za punjenje ili montaža stanice za punjenje kod kuće.

Svoje vozilo DS 4 možete napuniti gdje god se nalazite.

Tehnologija i profinjenost

Naši priključno hibridni modeli E-TENSE spajaju najnaprednije tehnološko znanje i nadstandardne performanse.

Domet i punjenje DS 4 E-TENSE

Prebacite u način za nulte emisije

Ako želite s priključno hibridnim vozilom iskoristiti sve prednosti vožnje na električni pogon, punjenje je od ključnog značaja. Za osiguranje najučinkovitije upotrebe preporučujemo vam da vozilo DS 4 E-TENSE punite svaki dan. Na domet priključno hibridnog vozila mogu utjecati brojni faktori, među kojima su vremenski uvjeti, brzina ili stil vožnje.

Brzina

Brzina je jedan od faktora koji najviše utječe na domet vašeg priključno hibridnog vozila. Ako želite maksimalno povećati domet vašeg vozila, uvijek vozite jednakomjernom i umjerenom brzinom.

Toplotna udobnost i grijanje

Za podešavanje temperature u putničkom prostoru vaše vozilo koristi bateriju prema spoljašnjim vremenskim uvjetima, jednom više, drugi put manje. U zimsko vrijeme, potrošnja energije može biti 35 % veća u odnosu na proljeće, zato se preporučuje da se atmosfera u vašem priključno hibridnom vozilu unaprijed odgovarajuće zagrije ili ohladi dok se vozilo puni.

Stil vožnje i reljef

Reljef ceste i vaš stil vožnje imaju veliki utjecaj na domet vašeg priključno hibridnog vozila. Od četiri raspoloživa načina vožnje, odaberite hibridni način, iskoristite prednosti eko vožnje i koristite regenerativno kočenje kako biste maksimalno iskoristili bateriju i uštedjeli do 15 % električne energije.

USLUGE PO MJERI

Pravno obavještenje

¹Navedene vrijednosti potrošnje goriva i emisija CO2 su u skladu s testnim postupkom WLTP, kojeg moraju za dobijanje homologacije od 1. septembra 2018. obaviti sva nova vozila. Postupak WLTP je zamijenio novi evropski vozni ciklus (NEDC) odnosno dosadašnji testni postupak. S obzirom na to da su testni uvjeti protokola WLTP realniji, izmjerene vrijednosti potrošnje goriva i emisija CO2 su u brojim slučajevima više od vrijednosti izmjerene po postupku NEDC. Vrijednosti potrošnje goriva, emisija CO2 i dometa mogu se mijenjati s obzirom na stvarne vozne uvjete pri upotrebi i raznih faktora kao što su: učestalost punjenja, stil vožnje, brzina, posebna oprema, opcijska oprema, tip guma, spoljašnja temperatura i toplotna udobnost u unutrašnjosti vozila. Za detaljnije informacije možete se obratiti vašem prodajnom mjestu. Za više informacija kliknite ovdje.