TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Istražite sve tehničke karakteristike vozila DS 4 od njegovih dimenzija do raspoloživih motora.

Dimenzije vozila DS 4

Pogledajte dimenzije

Spoljašna dužina 4400 mm
Spoljašna širina (cjelokupna/zatvoreni retrovizori/otvoreni retrovizori) 1830/1866/2061 mm
Spoljašna visina (bez antene/sa antenom) 1470/1490 mm
Međuosovinski razmak 2675 mm
Prednji prevjes 925 mm
Stražnji prevjes 800 mm
Širina u visini laktova na prednjim sjedalima 1472 mm
Širina u visini laktova na zadnjim sjedalima 1420 mm
Dužina prtljažnog prostora 830 mm
Širina prtljažnog prostora 1104 mm
Unutarnja korisna visina prtljažnog prostora (pod policom/do krova) 533/730 mm
Zapremina prtljažnog prostora (E-TENSE/motor s unutrašnjim izgaranjem ) 390/430 L
Broj mjesta za sjedenje 5

REAKTIVNOST I DINAMIČNOST Raspoloživi motori

Uživajte u dinamičkim performansama koje su savršeno usklađene sa vašim okruženjem zahvaljujući priključno hibridnim motorima E-TENSE, dizelskim motorima BlueHDi i benzinskim motorima PureTech.
Odaberite vrstu pogona i upoznajte motor koji je prikladan za vas.

BENZINSKI

PureTech 130 KS s automatskim mjenjačem

PureTech 180 KS s automatskim mjenjačem

PureTech 225 KS s automatskim mjenjačem

PRIKLJUČNI HIBRID

E-TENSE 225 KS

DIZEL

BlueHDi 130 KS s automatskim mjenjačem

UDOBNOST I PROSTRANOST Optimalno dobar osjećaj

Udobnost u unutrašnjosti

Vozač i suvozač imaju sprijeda na raspolaganju bežični punjač i sjedala visoke gustoće (koja mogu imati funkciju za ventilaciju, grijanje, masažu i deset točkovno električno podešavanje i sa certifikatom udruženja AGR), koja im pružaju neizmjernu udobnost na putovanju. Putnici straga mogu iskoristiti sjedala visoke gustoće u sklopu kojih se nalazi podesivi središnji naslon za ruke s jednostavno pristupačnim mjestom za odlaganje i USB utičnicama.

Motorizovana vrata prtljažnika sa otvaranjem bez upotrebe ruku

Olakšajte si svakodnevne obaveze tako što ćete prtljažna vrata otvoriti ili zatvoriti jednim samim pokretom noge. U preostalom vremenu možete koristiti dugme na volanu ili neposredno na prtljažnim vratima.

Veliki električno podesivi panoramski krov

Obogatite svoja iskustva u vozilu i priuštite više svjetlosti i udobnosti na putovanjima sebi i svim putnicima vozila tako što ćete ga opremiti velikim električnim panoramskim krovom.

Grijano vjetrobransko staklo

S grijanim vjetrobranskim staklom posljednje generacije, koji je za DS 4 dostupan uz doplatu, cijela se površina vjetrobranskog stakla zagrijava radi uklanjanja leda, snijega i kondenzacije pomoću mreže volframovih žica. Vaša će putovanja biti još udobnija i sigurnija u svim vremenskim uvjetima.

TEHNOLOŠKA SIGURNOST Bezbrižnost u svim uvjetima

Protuprovalni alarm i sigurnosne matice

Bolja zaštita

Alarmni uređaj za zaštitu spoljašnjih i unutrašnjih površina i od podizanja vozila štiti unutrašnjost i spoljašnjost vašeg vozila od vandalizma ili provale i upozorava vas na neovlaštenu vuču. Za dodatnu sigurnost pobrinut će se sigurnosne matice koje blokiraju točkove i sprječavaju svaki pokušaj pomicanja vozila.

Kamera Vision 360

Bezbrižno izvođenje manevara

Tokom izvođenja manevara prilikom parkiranja osigurajte si optimalnu vidljivost s četiri kamere koje su postavljene na vozilu i spoljašnjim retrovizorima.
Kamere koje su dostupne kao dodatna oprema prikazuju na ekranu visoke rezolucije sliku okoline i tokom izvođenja manevara automatski prebacuju između prikaza. Dodatnu sigurnost pružaju vam ultrazvučni senzori koji vas upozoravaju na prepreke na vašem putu.

USLUGE PO MJERI

Pravno obavještenje

¹Navedene vrijednosti potrošnje goriva i emisija CO2 su u skladu s testnim postupkom WLTP, kojeg moraju za dobijanje homologacije od 1. septembra 2018. obaviti sva nova vozila. Postupak WLTP je zamijenio novi evropski vozni ciklus (NEDC) odnosno dosadašnji testni postupak. S obzirom na to da su testni uvjeti protokola WLTP realniji, izmjerene vrijednosti potrošnje goriva i emisija CO2 su u brojim slučajevima više od vrijednosti izmjerene po postupku NEDC. Vrijednosti potrošnje goriva, emisija CO2 i dometa mogu se mijenjati s obzirom na stvarne vozne uvjete pri upotrebi i raznih faktora kao što su: učestalost punjenja, stil vožnje, brzina, posebna oprema, opcijska oprema, tip guma, spoljašnja temperatura i toplotna udobnost u unutrašnjosti vozila. Za detaljnije informacije možete se obratiti vašem prodajnom mjestu.