DS 9 E-TENSE

MOĆ I UDOBNOST HIBRIDA

Od CIJENA NIJE JOŠ POZNATA KM uključujući PDV

 

Dva priključna hibridna motora

Sa dva dostupna motora (225 ks i 360 ks 4WD), naši E-TENSE modeli imaju emisiju u rasponu od 33 do 49 g CO₂ / km (podložno homologaciji) za procijenjeni domet do 48 km u WLTP¹ ciklusu.

E-TENSE : MOĆ I UDOBNOST HIBRIDA

E-TENSE tehnologija

Vozite u potpunoj slobodi

Regenerativno kočenje

E-SAVE funkcija

Načini vožnje

Napunite bateriju kočenjemVIŠE INFORMACIJA
Programirajte upotrebu električnog načina radaVIŠE INFORMACIJA
Odaberite način vožnjeVIŠE INFORMACIJA

PREDNOSTI E-TENSE PUNJIVOG HIBRIDA

Tišina i udobnost vožnje

Uživajte u mirnoj i tihoj vožnji prilikom pokretanja vozila, kao i u režimu nulte emisije. Na modelima E-TENSE, tišina na brodu je standardno ojačana laminiranim ostakljenjem.

Vozite u potpunoj slobodi

Naša priključna hibridna vozila pružaju istinsku fleksibilnost u gradskoj vožnji, čak i u gužvi. Na vjetrobranskom staklu naših E-TENSE modela, cijan LED signal potvrđuje aktiviranje električnog načina rada, za još veću udobnost.

Emisije

Prava referenca na tržištu, naša tehnologija plug-in hibrida E-TENSE iznosi samo 49 g CO₂ / km (odnosno od homologacije vozila).

Prostranost i zapremina

DS 9 koristi jedinstvene proporcije koje su razvili naši inženjeri. Sa kapacitetom od 510L, prtljažnik DS 9 E-TENSE jedan je od najvećih u svom segmentu.

E-TENSE namjenske usluge

Iskoristite brojne usluge DS kako bi vam olakšali svakodnevni život:  planirajte punjenje ili instalaciju kućne stanice za punjenje.

Verzija sa pogonom na sva četiri točka*

Sa svoja dva električna motora, jedan smješten sprijeda, a drugi straga, motor E-TENSE 4x4 360* postiže do 360 KS za izvanredne performanse.

 

*Dostupnost verzije modela u BIH provjerite kod ovlaštenog prodajnog savjetnika DS.

Tehnologija i usavršavanje

Naši E-TENSE priključni hibridni modeli kombiniraju najbolje tehnološko znanje i izuzetne performanse.

Autonomija i punjenje

Prebacite se u režim nulte emisije

Korišteni u električnom načinu rada, naši E-TENSE modeli nude domet do 48 km (WLTP¹ ciklus). Idealna udaljenost za olakšavanje svakodnevnih gradskih putovanja.

Domet vašeg priključnog hibridnog vozila može se razlikovati ovisno o različitim faktorima kao što su vremenski uvjeti, brzina ili stil vožnje.

Brzina

Među parametrima koji imaju najveći utjecaj na domet vašeg priključnog hibridnog vozila, brzina je najvažnija. Održavanje konstantne i umjerene brzine omogućit će vam optimizaciju dometa vašeg automobila.

Stil vožnje i teren

Vaše priključno hibridno vozilo posebno je osjetljivo na stil vožnje i vanjski teren. Odabir ekološkog načina rada (dostupan između četiri načina vožnje), vježbanje ekološke vožnje ili korištenje regenerativnog kočenja rješenja su za uštedu energije do 15%.

Toplinska udobnost i grijanje

U slučaju visoke vrućine ili temperature ispod nule, baterija mora osigurati energiju potrebnu za hlađenje ili zagrijavanje putničkog prostora, trošeći do 35% više energije zimi. Stoga je poželjno predkondicionirati (zagrijati ili hladiti) vaše priključno hibridno vozilo dok je još uvijek priključeno na svoju stanicu za punjenje.

USLUGE PO MJERI

Pravno obaveštenje

¹ * Prikazani podaci (kombinirane vrijednosti) o potrošnji goriva i emisijama emisija CO2 određeni su u skladu s novom globalno usklađenom procedurom ispitivanja lakih vozila Svjetski usklađenom procedurom ispitivanja lakih vozila WLTP. Najnoviji globalno usklađeni postupak ispitivanja homologacije WLTP-a omogućava pristup preciznijim podacima, jer uzima u obzir specifikacije svakog pojedinačnog vozila, uključujući svu opcionu opremu, što može imati značajan utjecaj na potrošnju goriva i emisiju CO2. Vrijednosti posebno ne uzimaju u obzir upotrebu i uslove vožnje, opremu ili opcije i mogu se razlikovati ovisno o obliku guma. Prikazane vrijednosti mogu se razlikovati od vrijednosti uzetih u obzir pri određivanju poreza i carina povezanih s vozilima, koje se (između ostalog) određuju na osnovu emisije CO2, jer se za njihovu procjenu mogu propisati drugi standardi. Više informacija o WLTP ovdje