E-TENSE: električni i hibridni pogon marke DS

Dizajniran za sutrašnje gradove, E-TENSE utjelovljuje naše rješenje za mobilnost, fokusirano na užitak u vožnji i usluge prilagođene svim vašim potrebama.
Upoznajte naše izvrsne modele: električno vozilo DS 3 CROSSBACK E-TENSE i priključni hibrid DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4.

Upoznajte naše modele

DS 3 CROSSBACK E-TENSE: 100% električni

Pored održavanja iste prostranosti u unutrašnjosti kao i DS 3 CROSSBACK, naša 100% električna verzija E-TENSE nudi vam i zadovoljstvo i udobnost u vožnji. Imaćete domet od 300 do 320 kilometara nakon postupka testiranja WLTP-a i mogućnost 80% punjenja baterije za 30 minuta.

 

* Slijedeći WLTP proceduru. Domet zavisi od opreme vozila, uslova vožnje i stila vožnje.

   

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4: Priključni hibridni SUV

Zahvaljujući svojim električnim motorima, na raspolaganju vam je ukupno 300 konjskih snaga u kombinaciji sa pogonom na sva četiri točka. U potpuno električnom pogonu naš priključni hibrid može prijeći 50 kilometara, što je sasvim dovoljno za svakodnevni prijevoz od kuće do posla.

 

 

* Slijedeći WLTP proceduru. Domet zavisi od opreme vozila, uslova vožnje i stila vožnje.

 

  

NATJECATELJSKI SPORT DONIO JE INOVACIJE

Na osnovu iskustva stečenog tijekom sudjelovanja u Formuli E, u naše električne i priključne hibridne modele ugradili smo tehnologije koje su izašle iz moto-sporta, kao što je povrat energije tokom kočenja. Električno vozilo 2020, stvoreno kao rezultat performansi, odvest će vas u nove horizonte u velikom stilu.

OTKRIJTE PREDNOSTI ČISTOG AUTOMOBILA

Performanse & užici

U našim električnim i priključnim hibridnim vozilima ima mjesta za užitak u vožnji. Odmah dostupni obrtni moment, nula zagađenja električnim pogonom i male emisije s priključnim hibridnim pogonom: prepustite se novim iskustvima.

Vožnja gradom u svim uslovima

Odlučite se za električno ili priključno hibridno vozilo i ograničenja gradskog prometa više se neće odnositi na vas. Plava LED lampica na vrhu vjetrobranskog stakla označava da vozite električnom energijom, pružajući vam pristup određenim ulicama ili područjima u kojima vrijede ograničenja.