OBAVIJEST ZA KLIJENTE TOKOM EPIDEMIJE COVID-19. 

VIŠE INFORMACIJA

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4: PRIKLJUČNI HIBRID

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 utjelovljuje performanse i fleksibilnost: pogon na sva četiri kotača i 300 konjskih snaga. U režimu 100% električne vožnje možete preći 50 kilometara, što je sasvim dovoljno za svakodnevni prijevoz od kuće do posla.

Sa DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4, marka je pomaknula novu prekretnicu zahvaljujući novom plug-in hibridnom motoru. S dva elektromotora postavljena na obje osovine i ukupno 80 kW snage, možete voziti do 50 kilometara u 100% električnom pogonu. Pokreću ih baterije najnovije generacije, koje su smještene ispod zadnjeg sjedišta zbog kompaktne strukture ćelija, tako da ne utječu na prostranost unutrašnjosti ili zapreminu prtljažnika.

VOZITE SE U POTPUNI SLOBODI S PHEV TEHNOLOGIJOM

Naš najnoviji priključni hibrid (PHEV), kao što je DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4, imaju 50 kilometara električnog dometa (slijedeći WLTP test postupak), što je sasvim dovoljno za većinu putovanja koja svakodnevno putujete.

 

Najnovija generacija vozila značajno se razlikuje od hibrida bez priključaka (HEV), koji ne nude stvarni domet (maksimalno 2 do 3 kilometra) pri 100% električnom pogonu.

SVE O AUTONOMIJI PLUG-IN HIBRIDA

Mnogi faktori mogu utjecati na električni domet vašeg priključnog hibridnog vozila, uključujući vremenske prilike kao i vaš stil vožnje. Saznajte više o elementima koji utječu na efikasnost baterije priključnog hibridnog automobila.

Brzina

Brzina je faktor koji najviše utječe na domet vašeg priključnog hibridnog vozila. Pri maloj brzini odaberite električni način rada. Važno je umjeravati brzinu na autocestama i brzim cestama kako bi se sačuvao domet.

Stil vožnje i teren

Način vožnje i vanjski teren utječu na domet vašeg plug-in hibridnog vozila. Pored ekološkog načina rada, koji se može odabrati između različitih načina vožnje, pozivamo vas da favorizirate ekološku vožnju. Upotreba regenerativnog kočenja i lagana vožnja mogu uštedjeti do 15% u potrošnji goriva.

Temperatura i grijanje

Visoka temperatura ili hladnoća utiču na hemijske reakcije baterija. Razlika u autonomiji povezanoj sa grijanjem može varirati i do 35% između proljeća i zime. Predgrijavanje automobila jedan je od najefikasnijih načina da produžite životni vijek baterije zimi i ljeti.

Šta ako pređemo na način uštede energije?

POMERITE GRANICE MOGUĆEG NAŠE TEHNOLOGIJE

Regenerativno kočenje

Načini vožnje

E-SAVE funkcija

Samo kočite da biste napunili baterijeVIŠE INFORMACIJA
Odaberite način vožnje koji vam najviše odgovaraVIŠE INFORMACIJA
Uštedite struju za kasnijeVIŠE INFORMACIJA

DOSEG I PUNJENJE

Punjenje je bitan korak ako želimo u potpunosti iskoristiti plug-in hibridno vozilo. Potpuno napunjeni DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 nudi do 50 kilometara dometa sa 100% električnim pogonom. Saznajte gdje i kako možete napuniti vozilo.

Uređaji za punjenje

PAŽLJIVO PUNJENJE VAŠEG PLUG-IN HIBRIDA

Brzo punjenje kod kuće

Brzo punjenje

Punjenje na javnom spoju

Vaša garaža postaje stanica za brzo punjenje.VIŠE INFORMACIJA
Izuzetno efikasan u pokretuVIŠE INFORMACIJA
Napravite plan punjenja prije nego što krenete na put.VIŠE INFORMACIJA

MyDS APLIKACIJA

Aplikacija koja kontrolira sve

Informacije o dometu

Pomoću aplikacije za pametni telefon MyDS možete vidjeti trenutno stanje napunjenosti automobila i približni preostali domet. Kada je automobil priključen na struju, prikazuju se i brzina i očekivano preostalo vrijeme punjenja.

Daljinsko punjenje*

Pomoću kontrole daljinskog punjenja možete koristiti aplikaciju MyDS da biste započeli punjenje ili pokrenuli programirano punjenje. Programirano punjenje omogućava vam upotrebu najkorisnijih energetskih stopa za punjenje baterije.

*Funkcija daljinskog upravljanja mobilnom aplikacijom MyDS trenutno nije dostupna za BiH.

Daljinsko vodenje klima uređaja*

Konfiguriranje termičke unaprijed postavljene funkcije kokpita omogućuje programiranje grijanja ili klimatizacije vašeg automobila. Dizajnirana za vašu udobnost, ova funkcija također čuva raspon baterija ako se automobil puni.

 

*Funkcija daljinskog upravljanja mobilnom aplikacijom MyDS trenutno nije dostupna za BiH.

OTKRIJTE KORISTI PLUG-IN HIBRIDA

Čistije i snažnije vozilo

Naš priključni hibrdi (PHEV) nudi efikasnost i svestranost: nula emisija u 100% električnom režimu i mala potrošnja u kombinovanom režimu. Sve to bez ikakvog negativnog uticaja na užitak u vožnji.

Grad vam otvara svoja vrata

Ako se odlučite za plug-in hibrid, moći ćete se voziti gradom bez prepreka, čak i kada vrijede ograničenja režima prometa. DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 opremljen je plavo LED diodom koja se nalazi na vrhu vjetrobranskog stakla i pokazuje da je uključen električni način rada.