DS AERO SPORT LOUNGE: UMJETNOST PUTOVANJA

Konceptno vozilo DS AERO SPORT LOUNGE manifest je kojim marka namjerava "održivo" ilustrirati neologizam. Više nego očito, nastoji pružiti prestiž, usredotočujući se na utjecaj na okoliš: plemenitost u održivosti.
DS AERO SPORT LOUNGE najavljuje početak nove ere automobilizma.

DIMENZIJE SNAGA MOTORA DOSEG

Dužina : 5 metara

Širina : 2,10 metara

 

Električna snaga 500 kW (680 KS)

0 do 100 km/h u 2,8 sekundi

650 km  prema WLTP ciklu

Dašak inovacije

Visokom položaju vozača, odličnoj vidljivosti i prvoklasnoj udobnosti pridružuju se aerodinamička i tehnološka efikasnost i izuzetan dizajn ... Karakteristike DS AERO SPORT LOUNGE su jedinstvene. Nudi odgovor na vrlo aktuelno pitanje: kako možemo koristiti najnovije efikasne tehnologije bez žrtvovanja karaktera i moćnog dizajna ... Novo zakonodavstvo zahtijeva transformaciju dizajna i utjecaja na okoliš svakog vozila. DS AERO SPORT LOUNGE nudi jedinstveni odgovor na razne probleme. Profil je prepoznatljiv po prepoznatljivoj E-TENSE rasvjeti kao simbolu elektromotora snage 500 kW (680 konjskih snaga), koji radi zajedno s baterijom nove generacije kapaciteta 110 kWh, ugrađenom u pod vozila i sa dometom vozila većim od 650 kilometara. Tehnologija, koja je dio naslijeđa naslova prvaka Formule E, omogućava zapanjujuća ubrzanja od 0 do 100 km / h za samo 2,8 sekundi.
Prednja ukrasna rešetka okružuje logotip DS AUTOMOBILES i osvijetljena slova. Iza ovog kompozitnog stakla skrivene su oči u obliku senzora koji očitavaju put i šalju terabajt informacija računalima.
S obje strane, pored DS MATRIX LED VISION farova, tu su i dnevna svjetla i velovi DS LIGHT VEIL, koji najavljuju osvjetljenje DS marke u budućnosti.

Putovanje postaje umjetnost

DS Automobiles osmislio je novi dizajn za stvaranje mašine za putovanje. Zasloni više nisu u prvom planu. Elementi navigacije i info-zabave projiciraju se na armaturnu ploču, dok se informacije potrebne za vožnju prikazuju na vjetrobranskom staklu u proširenoj stvarnosti. Spoj informacija i zabave iskorjenjuje ograničenja dodirnih podloga. Između sjedala, centralni naslon za ruku djeluje kao vodilica. Kroz tehnologije Leap Motion i Ultrahaptics mahnete rukom i primite senzorni odgovor. Umjetna inteligencija IRIS smještena je u središtu kontrolne ploče, omogućujući vam da kontrolirate sve jednostavnim razgovorom.

IRIS, umjetna inteligencija konceptnog vozila DS AERO SPORT LOUNGE, smještena je u sredini instrument table, kroz koju jednostavnim razgovorima možete kontrolirati apsolutno sve.

Kombinirajući francuski prestiž i nove dragocjene materijale u stilu Future Craft

Lamele na instrument tabli i nasloni krase dizajn slamnatih intarzija. Ovaj pažljivo dizajnirani materijal predstavlja savršenu kombinaciju između prestižne ručne spretnosti i želje za većom trajnošću. Slama, koja je inače široko rasprostranjen i pristupačan materijal, tako postaje jedinstven simbol plemenitosti zahvaljujući jedinstvenoj stručnosti pariskih majstora.

Sjedala širokog oblika ukrašena su satenskim pamukom, koji je okružen pjenom visoke gustine, što udobnost stavlja u prvi plan. Površina je izuzetno glatka zahvaljujući izuzetno gustom tkanju, što omogućava neusporedivu trajnost i mekoću.

Vrata su prekrivena tehnološki naprednom tkaninom izrađenom od tri vrste mikro tkanine koja sadrži mnoštvo prozirnih niti i unosi svjetlost u putnički prostor. Jedinstveni način tkanja, koji je plod nevjerovatne izrade, kombinira umjetnost i tehnologiju.