DS X E-TENSE

AUTO IZ SNOVA

DS X E-TENSE

NAŠ SAN ZA 2035

Zatvorite oči i prepustite se sanjarenju ... Uključite sva čula i zamislite nove oblike, nove materijale i nove tehnologije automobila koji će u budućnosti utjeloviti luksuz na četiri točka.

U današnjoj brzorastućoj automobilskoj industriji, dizajneri DS Automobiles-a, koji gaje neizmjernu strast prema automobilima, postavili su sebi zadatak da ožive svoje snove o automobilu budućnosti.

DS X E-TENSE JE ASIMETRIJSKI

Plod njihovih snova o budućnosti, unutar kojih nisu imali apsolutno nikakva unaprijed određena ograničenja, je DS X E-TENSE. Kreatori marke DS postavili su si jedan zadatak: kombinirati tehnologiju i poeziju. DS X E-TENSE njihova je mašta o francuskom prestižu za kupca iz 2035. godine, koji možda ima drugačije potrebe od današnjih, ali se i dalje želi prepustiti užicima.

MAŠTOVITE TEHNOLOGIJE

Dizajneri su uspjeli u potpunosti opovrgnuti sve ustaljene narudžbe i dizajnirati strastveno vozilo tokom snova, koje je "lagano kao pero" i "gotovo nečujno poput povjetarca".
100% električni pogon pruža neusporedivu reakciju. Unutar oba prednja kotača nalazi se motor koji u vožnji postiže 400 kW snage (540 konjskih snaga). Za vožnju na trkalištu dostupan je poseban način rada u kojem se snaga povećava na 1000 kW (1360 konjskih snaga). Vozač može uživati ​​u izuzetno moćnom ovjesu koji su razvili inženjeri DS Performance tima iza programa DS Formula E. Šasija od karbonskih vlakana oslanja se na inovativne opruge i torzione šipke. Vučom, prianjanjem i usporavanjem upravlja napredni računarski sklop dizajniran da obezbedi optimalne performanse na svim vrstama tla.

Radikalno drugačije iskustvo

U kokpit se dolazi vratima Elytre koja su obložena prepletom od karbonskih vlakana / kože. Neizostavno je pogled privučen piramidalnom arhitekturom jednostrukog sjedala, koje se savršeno prilagođava vozačevoj građi poput ugrađenih sjedala viđenih na motornim trkama. Volan je u međuvremenu, u skladu sa simbolom koji je oduvijek predstavljao u odnosu na strast prema automobilima, primamljiva kombinacija kože, drveta i metala. Dvobojna koža Milenijum plava i mornarsko plava anilin završena je DS zaštitnim znakom bisernog gornjeg uboda. Samo ovi sastanci doprinose obećanju jedinstvenog iskustva jednom instaliranog u kokpitu i pružaju vozaču navalu adrenalina čak i prije nego što se povuku.

Umirujuća kapsula

DS X E-TENSE je asimetričan. Unutrašnji ambijent razlikuje se s desne nego s lijeve strane. Kad vozač uđe u kapsulu kroz vrata koja se podižu u obliku galebovih krila, istovremeno putnik postaje najslabiji sam ili u pratnji putnika. Zbog asimetrije, potpuno drugačiji raspored prostora moguć je ispod prozirne staklene kapsule. Putnik je okružen senzualnom kapsulom dok sjedi na ventiliranom i masažnom sjedalu koje se proteže poput ptičjeg krila i na vrhu je ukrašeno motivom pernate zvijezde. Putovanje s režimom autonomne vožnje nudi zaista jedinstveno iskustvo, jer se uz dodir pobuđuju i druga osjetila, poput sluha. Zvučni ambijent uz visokokvalitetnu reprodukciju izravno pruža zvučni sto, koji je dio kontrolne ploče.