Konceptno vozilo

METROPOLIS

OSJETNE KRIVULJE I MIŠIČNE LINIJE

Dizajnirali smo Metropolis da pokažemo kako luksuzni izvršni DS može izgledati ... Kao ništa drugo na putu

Trodimenzionalnim oblikom tijela (koji je vrlo popularan u Kini) i impresivnom stasom, METROPOLIS izražava viziju kreativnog i sofisticiranog prestiža. Spektakularna i izvajana silueta obavija se glatkom i suptilnom haljinom koja svoj intenzitet mijenja u skladu s nivoom svjetlosti i daje nagovještaj luksuznih oblina i fino dovršenih detalja.
METROPOLIS kombinira glatke površine, zategnute linije i senzualne obline prepoznatljivih elemenata, poput prednjeg blatobrana, koji jasno naglašava snažan i tanak oblik tijela.

GRADSKI SEDUKTOR

Pojednostavljena super limuzina

Prednji dio vozila s ukrasnom rešetkom i pažljivo izrađenim optičkim blokovima nedvosmisleno izražava njegovu snagu. Stražnja strana je široka i stabilna, iako na izgled kompaktnih linija. Svjetla u obliku bumeranga daju stražnjem dijelu METROPOLIS-a posljednji prepoznatljivi vrhunac.

POGLED U BUDUĆNOST

Smatramo se pionirima marke DS. Metropolis ima futuristički benzinsko-električni priključni hibridni pogonski sklop koji takođe proizvodi do 466ks.

Da bi u potpunosti iskoristio sve ove mogućnosti vožnje, METROPOLIS ima hidraulički ovjes. Ovaj ovjes pruža izvrsnu udobnost u vožnji i omogućava vam održavanje konstantne visine šasije radi bolje aerodinamike i time niže emisije CO2.

VIZIJA BUDUĆNOSTI

Izlazna snaga elektromotora je 96 km. 2.0-litreni benzinski motor sa sedmostepenim mjenjačem proizvodi 275ks