BENZINSKI MOTORI PURETECH

Kompaktniji, lakši i snažniji benzinski motori

Kako bismo ispunili zahtjeve za smanjenje zagađenja okoliša, razvili smo naše benzinske motore PureTech, s najnovijom dostupnom tehnologijom, koja omogućavaju: odziv motora i kontrolu potrošnje.

Čistiji motori

Smanjujući veličinu i težinu naših motora i ugrađujući inovativne materijale s malim trenjem, naši inženjeri uspjeli su postići značajno smanjenje potrošnje goriva, a time i emisije CO2 po vozilu.

Efikasniji i napredniji

Da bismo optimizirali njihovu efikasnost, takođe smo opremili sve naše benzinske motore PureTech najnovijom generacijom filtera za čestice GPF (Filter za čestice), koji je sposoban za efikasnu obradu emisija čestica iz benzinskih motora sa direktnim ubrizgavanjem.


Automatski aktivirana prilikom pokretanja vašeg vozila, GPF tehnologija ima više od 75% efikasnosti čestica.

U našim su modelima dostupne dvije verzije PureTech benzinskih motora: 3-cilindrična i 4-cilindrična, oba turbo. Svi naši PureTech motori već zadovoljavaju zahtjeve nove Euro 6.2 regulative o okolišu.

Naši 4-cilindrični benzinski motori PureTech 180 i PureTech 225, koji kombiniraju optimalnu snagu i efikasnost, uključuju novu generaciju turbo motora visokih performansi. DS 7 CROSSBACK prvo je vozilo naše marke koje je opremljeno ovim motorima. Kontinuirano pratite potrošnju goriva i značajno smanjujte emisije CO₂ zahvaljujući tehnologiji Stop & Start, koja je opremljena svim našim PureTech benzinskim i BlueHDi dizel motorima.

Motori 2018

6. juna 2018. žiri 20. izdanja takmičenja "Nagrade za međunarodni motor godine" u Stuttgartu dodijelio je Pure Tech 110 S&S i 130 S&S benzinske turbo motore četvrtu godinu zaredom u kategoriji motora od 1 do 1. 4 litre. Nova generacija motora, lansirana 2017. godine, upravo se uvodi u vozila PSA Grupe, za stotinak varijanti u više od 70 zemalja. Svi motori su u skladu sa evropskim standardom Euro 6.d-temp.

Stop & Start

Smanjiti dugoročne potrošnje goriva i značajno smanjiti emisiju CO2 sa Stop & Start tehnologijom na svim našim PureTech i BlueHDi benzin i benzinske motore.