ALLER AU CONTENU
Poziv na stvaranje u sklopu konkursa DS x Métiers d'Art 2
Kreacija Lyse Drouaine osvjetljava ukrasnu masku vozila DS 3 E-TENSE.
Pariz, 07. septembar 2023

U želji za kreativnošću i izvrsnošću, timovi DS Automobiles, u suradnji s kreativnim dizajnerskim studijem Métiers Rares, raspisali su konkurs za dizajniranje modela najboljih francuskih majstora.Žiri koji se sastoji od članova tima DS Automobiles i utjecajnih osoba u području umjetnosti i dizajna odabrao je tri finalista (Justine Durand, Lyse Drouaine, osnivačica dizajnerske kuće LuxDawn®, i Charlotte Winné i Ludovik Buron, osnivači dizajnerskog studija Atelier Noue) koji su bili pozvani da kreiraju ukrasnu masku za vozilo DS 3 E-TENSE. Žiri je kao pobjednicu drugog natječaja DS x MÉTIERS D'ART odabrao Lyse Drouaine, a marka DS Automobiles joj je dodijelila sredstva za proizvodnju jedinstvene ukrasne maske za vozilo DS 3 E-TENSE (pod nazivom DS 3 E-TENSE LUMEN) .

Lyse Drouaine osnivačica je dizajnerske kuće LUXDAWN koja stvara inovativne svjetleće materijale za arhitekte i dizajnere interijera za uređenje izvanrednih prostora.  Svoju strast prema svjetlu i arhitekturi spaja sa stručnošću u području tkanja. U svom studiju, smještenom u Međunarodnom centru Cité de la Tapisserie u Aubussonu, ona proučava mogućnosti prelaska svjetlosti iz materijala u prostor, a inspiraciju za to pronalazi uz prvo svjetlo dana u zoru. Postala je druga pobjednica konkursa DS x MÉTIERS D'ART, nasljedivši Anne Lopez koja je tu titulu osvojila 2022. godine.
*Članovi žirija: Hervé Lemoine, predsjednik francuske javne ustanove Mobilier national, predsjednik žirija, Anne Lopez, umjetnica i kreatorica, pobjednica prvog izdanja konkursa DS x MÉTIERS D'ART, Cécile Feilchenfeldt, tekstilna dizajnerica, specializirana za pletivo i osnivačica studia Knitwearstudio Paris, Coperni, Arnaud Vaillant i Sébastien Meyer, suosnivači, Julien Dumas, chef restorana Bellefeuille s Michelinovom zvjezdicom u hotelu Saint James Paris i gastronomski ambasador marke DS Automobiles, Béatrice Foucher, bivša direktorica DS Automobiles, Thierry Metroz, direktor dizajna marke DS Automobiles i Jean-Phillipe Vanhulle, voditelj tapecirskog studija marke DS Automobiles.