ALLER AU CONTENU
DS AUTOMOBILES IMA ChatGPT
Revolucija u svijetu automobila, dostupna po prvi put u Evropi
Pariz, 20. oktobar 2023

Ekskluzivno integrirana ChatGPT tehnologija obogatit će iskustvo vožnje i umjetnost putovanja na francuski način u vozilima DS Automobiles. Njegove visoko tehnološke dimenzije i neograničeni potencijal bit će dostupni za prvih 20.000 pretplatnika u Francuskoj, Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Španjolskoj i Italiji bez dodatnih troškova tijekom 6-mjesečne pilot faze.

 

ChatGPT je generativni model umjetne inteligencije. Tehnologija koristi jezične modele za razumijevanje i stvaranje prirodne i fluidne interakcije. ChatGPT crpi znanje iz goleme količine podataka, na temelju kojih može odgovoriti na vrlo raznolika pitanja i pružiti točne i relevantne informacije.

 

Integracijom ChatGPT tehnologije u DS IRIS SISTEM, koji je dostupan za sve izvedbe modela DS 3, DS 4, DS 7 i DS 9, korisnici će moći iskoristiti revolucionarno iskustvo razgovora s pristupom korisnim informacijama i mogućnošću obavljanja mnogo zadataka. U vozilu DS roboti za razgovor ući će u novu dimenziju, jer će preuzeti ulogu digitalnog pomoćnika za iskustva putovanja.

ChatGPT, koji je integriran u DS IRIS SISTEM, nudi potpuno novu dimenziju interakcije...  Zašto ga ne biste pitali koju od najljepših kulturnih ili umjetničkih atrakcija savjetuje da posjetite u popodnevnim satima u Parizu ili ga zamolite da vam nabroji najljepša umjetnička djela, koja se čuvaju u muzeju Louvre ili naručite da za vas sastavi upitnik na vašu omiljenu temu ili čak da izmisli bajku kojom će zabaviti vašu djecu tijekom putovanja? Sve gore navedene ideje i mnoge druge sada mogu biti tema razgovora s vašim IRIS asistentom za prepoznavanje glasa podržanim umjetnom inteligencijom ChatGPT u svim modelima DS Automobiles opremljenim DS IRIS SITEMOM.

 

Da biste ga koristili, jednostavno recite »OK, IRIS« ili pritisnite posebnu tipku na volanu.  Glasovna interakcija s agentom za konverzaciju tada počinje potpuno sigurno, bez potrebe da maknete pogled s ceste ili ruke s volana.

« Misija svih nas u DS Automobiles je ponuditi klijentima jedinstveno iskustvo u automobilu.  Kao pioniri u integraciji ChatGPT tehnologije u svijet automobila, pružamo pristup generativnoj umjetnoj inteligenciji koja je fluidna, intuitivna i sveobuhvatna, pretvarajući svaku vožnju u jedinstveno putovanje.  Riječ je o visoko tehnološkoj revoluciji s neograničenim potencijalom koja je dio jedne od najvećih društvenih transformacija 21. stoljeća. »

 

Olivier François, direktor DS Automobiles

« Čak i ako poznajemo sve interne mehanizme i binarne izračune koji omogućuju ChatGPT tehnologiji interakciju s korisnikom, djelovanje ovog konverzacijskog modela umjetne inteligencije je nešto fascinantno. Njegova sposobnost interakcije nesumnjivo je jedna od najiznenađujućih primjena umjetne inteligencije u posljednjih godinu dana širom svijeta.  Otkako je ChatGPT dostupan, radimo na njegovoj integraciji u naše sisteme. I raduje nas što prvi nudimo ovu inovaciju u Evropi. Ovaj razvoj dio je strateške orijentacije grupacije Stellantis u okviru strategije Dare Forward 2030. » 

 

Yves Bonnefont, voditelj softvera Stellantis

« U nekoliko riječi, kakvo korisničko iskustvo možete ponuditi u automobilu? » - DS Automobiles

« U vozilo integrirana ChatGPT tehnologija pruža iznimno korisničko iskustvo, jer omogućuje vozačima i putnicima glasovnu interakciju s vozilom, u kojoj mogu dobiti informacije u stvarnom vremenu, zabaviti se, ostati produktivni i osigurati si sigurnost.  
Ovo inovativno iskustvo obogaćuje putovanja čineći vožnju jednostavnijom, praktičnijom i povezanijom.
» - Iris x ChatGPT

 

Funkcija »SoundHound AI powered by ChatGPT API« bit će integrirana u DS IRIS SISTEM tijekom 6-mjesečne pilot faze u Francuskoj, Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Španjolskoj i Italiji.  Bit će dostupan bez dodatnih troškova za prvih 20.000 kupaca vozila DS 3, DS 4, DS 7 i DS 9 koji svoje narudžbe predaju između 19. oktobra 2023. i 29. februara 2024. Funkcija se može trenutno aktivirati na daljinu na svim DS modelima opremljenim DS IRIS SISTEMOM, ali samo u pet gore navedenih država. Nakon završetka pilot faze, DS Automobiles će donijeti odluku o mogućem širem uvođenju.