ALLER AU CONTENU

Montaža i punjenje

NAPUNITE VAŠE ELEKTRIČNO VOZILO 

Svakodnevno punite svoje vozilo i vozite 100% električno

Punjenje je apsolutno neophodan korak ako želimo u potpunosti iskoristiti prednosti priključno hibridnog vozila. Kada vaše vozilo ne koristite, potrebno je samo nekoliko sekundi da ga priključite na punjenje. Preporučujemo da svoje priključno hibridno vozilo punite svaki dan kako biste maksimalno iskoristili 100% električni pogon.
Kako možete napuniti svoje vozilo ?
Električno ili priključno hibridno vozilo možete puniti na javnoj ili privatnoj stanici za punjenje. S privatnom stanicom za punjenje svoje vozilo možete puniti na radnom mjestu ili kod kuće. Postoji nekoliko opcija za punjenje vašeg E-TENSE električnog vozila, od kojih svaka utječe na vrijeme punjenja vozila. Po našem mišljenju, najprikladnije rješenje za punjenje je DS Wallbox punionica zbog brojnih prednosti, poput brzine i sigurnosti punjenja. Naša električna i priključna hibridna vozila dizajnirana su za ove metode punjenja.

Punjenje kod kuće

Svoje električno ili priključno hibridno vozilo možete puniti u samostalnoj kući ili više stambenoj zgradi.  Naša rješenja za punjenje prilagođavaju se vama. 

 

Osigurajte si optimalno trajanje punjenja svog E-TENSE vozila i odaberite rješenje koje vam najviše odgovara: od jednostavne kućne utičnice do Wallbox punionice.

ePro Wall Box
Naše ePro WALLBOX punionice omogućuju sigurno i optimalno punjenje vašeg DS električnog vozila. Naš partner GIA BH d.o.o. može provesti sveobuhvatnu dijagnostiku električnih instalacija za vašu upotrebu. Ovisno o odabranoj snazi, vaš DS 3 E-TENSE može se u potpunosti napuniti za 5 sati i 15 minuta s trofaznim kablom za način Mode 3(i) s ugrađenim punjačem 11 kW   
Ubrzana utičnica za punjenje
Instaliranjem ubrzane utičnice za punjenje, možete značajno ubrzati brzinu punjenja svog Novog DS 3 E-TENSE zahvaljujući zaštićenoj jedinici sučelja koja pruža više snage. Tako možete s ubrzanim kablom za način Mode 2 dnevno napuniti svoje vozilo za 2 i po sati do nivoa koji će vam omogućiti da prijeđete 50 km. 
Utičnica u domaćinstvu
Naša E-TENSE vozila mogu se jednostavno puniti na klasičnoj utičnici za domaćinstvo pomoću standardnog kabla za način Mode 2 koji se isporučuje prilikom kupovine. S ovim inače hitnim rješenjem, možete napuniti bateriju Novog DS 3 E-TENSE za 100 km dometa za manje od 10 sati. 

Mogućnosti punjenja

Rješenje za punjenje prilagođeno vašim potrebama

Marka DS Automobiles odabrala je GIA BH d.o.o. kao partnera koji vam nudi pomoć pri odabiru i instalaciji rješenja za punjenje koje najviše odgovara vašim potrebama.

Osim jednostavnog i glatkog iskustva, time vam osiguravamo da će vaša instalacija biti kvalitetna, cjenovno povoljna i u skladu s kriterijima opravdanosti na državnu subvenciju.

Punionica sa uključenim paketom montaže od 2.700 KM dalje(i) bez PDV + trošak prijevoza 

U saradnji sa PSA pripremili smo konkurentnu ponudu punionice za električna i hibridna vozila za kućnu upotrebu, na raspolaganju su dve vrste punionica: WallBox 3,7kw i ePro Wallbox.

 

Montažu za navedene stanice za punjenje može obavljati isključivo ovlašteni predstavnik stanica za punjenje, tj. GIA BH d.o.o.

Jednostavna montaža u četiri koraka

PROFESIONALNA USLUGA OD SAVJETOVANJA DO INSTALACIJE
1. IZBOR
Savjetnik vas kontaktira da odaberete rješenje za punjenje koje odgovara vašim potrebama. 
2. POTVRDA
Tehničar analizira potrebe za instaliranjem rješenja za punjenje u vašem domu. 
3. PONUDA
Savjetnik vam pošalje predračun za kupovinu i instalaciju zidne punionice Wallbox. 
4. INSTALACIJA
 Tehničar vam dostavlja Wallbox stanicu za punjenje na dom, instalira je i predaje vam je na korištenje. 

KABLOVI ZA PUNJENJE

Za punjenje električnog ili priključnog hibridnog vozila dostupno vam je više vrsta kablova koje je potrebno prilagoditi odabranom rješenju punjenja i snazi ugrađenog punjača u vašem vozilu. Svi naši kablovi za punjenje dostupni su kao dodatna oprema. Za više informacija obratite se najbližem prodajnom mjestu DS STORE.
Kabel za način Mode 2
Ovim kablom svoje vozilo možete puniti snagom od 1,8 kW. Kabel je optimalan za korištenje na klasičnoj utičnici za domaćinstvo. 
Ubrzani kabel za način Mode 2
Ovim kablom svoje vozilo možete puniti snagom od 3,2 kW. Kabel je optimalan za korištenje na ubrzanoj utičnici za punjenje. 
Jednofazni kabel za način Mode 3
Ovim kablom svoje vozilo možete puniti snagom od 7,4 kW. Kabel je optimalan za korištenje na DS Wallbox 7,4 kW punionici ili na javnoj stanici za punjenje. 
Trofazni kabel za način Mode 3
Ovim kablom svoje vozilo možete puniti snagom od 22 kW. Kabel je optimalan za korištenje na DS Wallbox 11 kW ili 22 kW punionici ili na javnoj stanici za punjenje. 

Koliko vremena traje punjenje mog vozila?

Vrijeme punjenja električnog vozila ovisi o nekoliko faktora: kabel za punjenje, priključak za punjenje, kapacitet baterije električnog vozila. Izračunajte trajanje punjenja prema razini dometa.

Punjenje na javnoj punionici

Pronađite javnu stanicu za punjenje

Napunite svoje električno ili plug-in hibridno vozilo na javnim stanicama za punjenje.

Zahvaljujući aplikaciji koja se povezuje sa vašim vozilom, možete mirno voziti bilo gde u Evropi.

Na ovaj način ćete imati lak pristup svim stanicama za punjenje pogodnim za E-TENSE modele u gradu ili na dugom putovanju zahvaljujući specifičnoj funkciji navigacionog sistema.

 

Krenite na bezbrižno putovanje koristeći mrežu od skoro 330.000 stanica širom Evrope.

Punite svoje E-TENSE vozilo gdje god se nalazite

Pronađite stanice za punjenje prikladne za naše električne i priključne hibridne modele
Kako funkcioniraju punionice?

Za punjenje vašeg električnog vozila dostupne su vam dvije vrste energije: izmjenična struja (AC) ili istosmjerna struja (DC). Uz izmjeničnu struju koja je dostupna putem većine javnih mreža, bateriju možete puniti kod kuće ili na javnoj stanici za punjenje. Trajanje punjenja ovisi o snazi ​​(kW) kablova za punjenje i od kapacitete ugrađenog punjača vašeg DS vozila.   

 

Na autocestama obično postoje različite punionice koje izmjeničnu struju pretvaraju u istosmjernu. Tokom dugog putovanja omogućuju vam brzo i optimalno punjenje baterije. Uzmite u obzir da su DC stanice za punjenje prikladne samo za 100% električna vozila.

Upoznajte naše E-TENSE modele