ALLER AU CONTENU
 
POTROŠNJA GORIVA I EMISIJE PRI UPOTREBI
Kako bi svojim klijentima pružila najrelevantnije informacije, DS AUTOMOBILES kao marka grupe STELLANTIS omogućava pristup neovisnim i certificiranim mjerenjima vrijednosti potrošnje goriva u realnim uvjetima vožnje (i) Emisije dušikovih oksida (NOx) i emisije krutih čestica po broju (PN).  

Marka DS Automobiles spojila se s nevladinom organizacijom Transport & Environment(i) Transport & Environnement: ekološko udruženje specijalizirano za održivi razvoj evropske prometne politike.  i udruženjem Federation France Nature Environnement(i) France Nature Environnement: Francuska federacija udruženja za zaštitu prirode i okoliša.  . Navedeni partneri zajednički su definirali protokol za mjerenje potrošnje goriva i emisija u realnim uvjetima vožnje koji je odobrila certifikacijska kuća Bureau Veritas(i) Bureau Veritas: međunarodna organizacija za istraživanje, certificiranje i laboratorijsko ispitivanje.  .

 

Prema tom protokolu, potrošnja goriva i emisija vozila mjere se u realnim uvjetima vožnje na putu dugom 92,3 km, koji uključuje gradske, izvangradske i autocestovne dionice. Testirana vozila moraju obaviti relacijsku vožnju u normalnim prometnim uvjetima zajedno s putnicima i prtljagom. Za to vrijeme klima uređaj ili grijanje moraju biti uključeni.  Ceste također uključuju neravan teren koji predstavlja realne uvjete vožnje(i)  Navedeni podaci, koji se moraju promatrati odvojeno od homologiranih vrijednosti potrošnje goriva Evropske unije (isključivo službene vrijednosti), ovise o zadanom scenariju i uvjetima te protokolu koji nije usklađen unutar EU. Stoga ih nije moguće smatrati općim vrijednostima i prikazane su samo informativno. Informacije o protokolu mjerenja dostupne su na web stranici grupacije Stellantis www.stellantis.com. Prilikom usporedbe vrijednosti potrošnje goriva ili emisije CO2 novog osobnog vozila na temelju usklađenog ispitnog postupka Evropske unije, moraju se uzeti u obzir službene vrijednosti potrošnje goriva ili emisija CO2. Za više informacija posjetite http://www.carlabelling.ademe.fr/.  . 

 

Na ovaj način DS Automobiles, kao marka grupe STELLANTIS, zauzima se za transparentan odnos prema svojim klijentima.

 

Izračunajte potrošnju vašeg DS vozila

OTPUTUJTE JOŠ DALJE

Politika zaštite okoliša
Upoznajte naš program i naše mjere
Ekološki prihvatljive tehnologije
Inovativni motori