ALLER AU CONTENU

DS AERO SPORT LOUNGE

Konceptno vozilo koje nudi novi pristup putovanju

Budućnost automobila je ovdje. DS AERO SPORT LOUNGE, kao rezultat stručnosti strastvenih i predanih dizajnera, utjelovljuje ambicije marke DS Automobiles koja nam želi predstaviti drugačiju viziju automobila. Od jednostavnog predmeta postao je umjetničko djelo koje svaku vožnju pretvara u inspirativno putovanje.
Avangardne linije
DS AERO SPORT LOUNGE je širok, nizak, dug i lagan. Njegov dizajn fokusira se na putnike. Njegove linije koje podsjećaju na brzu limuzinu s petoro vrata, spajaju aerodinamičku efikasnost i izniman dizajn. 
Osvjetljenje
DS AERO SPORT LOUNGE iskorištava nove mogućnosti koje nudi elektrifikacija: karakteristično E-TENSE osvjetljenje, osvijetljeni monogram i šarmantna grafička animacija. 

Impozantne linije

Sa svojim izgledom lastinog repa u boji Crystal Pearl, DS AERO SPORT LOUNGE hvata samo onoliko zraka koliko mu je potrebno. Velika krovna linija i bočne površine bez vanjskih retrovizora, koje su zamijenile kamere, pružaju emotivan i izražajan stil, dinamičan dizajn i impozantan izgled.

Profinjenost i tehnologije

Izuzetno prostrana putnička kabina koncepta DS AERO SPORT LOUNGE zadržava sportski izgled. S obje strane sjedala vozača nalaze se ekrani za upravljanje određenim funkcijama, tako da je instrument tabla u potpunosti očišćena. Kada putnici sjednu u vozilo, instrument tabla oživi s elementima potrebnim za navigaciju, dok se informacije o vožnji projiciraju na vjetrobransko staklo po uzoru proširene stvarnosti.

Plemeniti materijali

DS AERO SPORT LOUNGE kombinira umjetnost i tehnologiju koristeći jedinstvenu stručnost umjetničkih i zanatskih radionica: intarzija od slame, pamučni saten, mikrofibra od tri materijala.
Intarzija od slame
Pamučni saten
Tri materijala mikrofibre

Ugrađene tehnologije

Između dva sjedala nalazi se središnji naslon za ruke koji služi kao vodič. Kombinacijom tehnologija Leap Motion i Ultrahaptics, ruka može napraviti pokret i primiti senzorni odgovor.

Povezljiva snaga

S poklopca motornog prostora, svjetlosni mač prenosi informacije u putnički prostor kako bi oživio IRIS, umjetnu inteligenciju koncepta DS AERO SPORT LOUNGE. E-TENSE motor koji nudi 500 kW snage, radi u kombinaciji s novom generacijom baterije od 110 kWh kako bi pružio kombinirani domet od preko 650 km i ubrzanje koje vam omogućuje da od 0 do 100 km/h prijeđete za samo 2,8 sekundi. DS ACTIVE SCAN SUSPENSION pruža optimalnu udobnost.

Tehnološki laboratorij visokih performansi

DS E-TENSE PERFORMANCE je dobio izuzetan sistem za regeneraciju baterije (600 kW) tokom usporavanja i naglog ubrzavanja, tako da može ubrzati od 0 do 100 km/h za dvije sekunde. Naši vozači Formule E obavili su probne vožnje u realnim uvjetima.

Budućnost automobila

Konceptno vozilo DS E-TENSE PERFORMANCE

Avangardni dizajn, jedinstvena estetika i utjelovljenje najluđih fantazija. Konceptna vozila prava su umjetnička djela.

Stručno znanje

Zavirite iza kulisa radionica DS Automobiles.