ALLER AU CONTENU
Formule E
DS Automobiles ponovno na podiju Svjetskog prvenstva Formule E!
Treće mjesto među timovima i plasman među prvih pet na ljestvici vozača!  Marka DS Automobiles i njeni vozači uspjeli su i ove godine odigrati jednu od vodećih uloga u ABB FIA Svjetskom prvenstvu Formule E. Osma sezona završila je ove nedjelje u Seoulu, gdje su ponovno na čelu bili Jean-Éric Vergne i António Félix da Costa.
DS Automobiles zadržao je treće mjesto među ekipama u prvenstvu.  Francuski proizvođač premium automobila, koji je već 2021 godine osvojio brončanu medalju, zadržao je svoju poziciju u sezoni 2022. s rekordnih pet prvih startnih pozicija, jednom pobjedom i sedam pobjedničkih postolja.  Najavio je i sudjelovanje za sezonu 2023. s ciljem povratka na vrh ukupnog plasmana. Ove godine na tržište će izaći treća generacija trkaćih bolida.

Thomas Chevaucher, direktor DS Performance i voditelj tima DS TECHEETAH:

»Kao što smo i obećali, dali smo sve od sebe do posljednje utrke, ali konkurencija je u ovogodišnjoj sezoni Formule E ponovno bila vrlo jaka.  Zahvaljujući napornom radu cijelog tima i performansama naših trkaćih automobila DS E- TENSE FE21, sezonu smo ipak završili na postolju u ekipnom plasmanu. Sa sedam pobjedničkih postolja ove godine zadržali smo DS među vodećima u prvenstvu, na što sam jako ponosan. Sada je na redu sezona 9, za koju smo postavili nove ciljeve za pobjede i naslove!«