ALLER AU CONTENU
DS AUTOMOBILES PREDSTAVLJA NOVI DIZAJN VOZILA DS E-TENSE FE23
Poznati trkaći automobil s jednim sjedalom sada je još svjetliji, elegantniji i vidljiviji
Pariz, 09. oktobar 2023

Čuveni trkaći automobil koji učestvuje u prvenstvu električne serije ove je godine promijenio zlatnu i crnu boju. Od sada je DS E-TENSE FE23 obučen u sjajnu zlatnu boju koja krasi njegov prednji kraj, bočne površine i pozadinu.

 

Opremljen je istim pogonskim sklopom kao i trkaći automobil iz devete sezone (motori imaju homologaciju na period od dvije godine) i ostaje vjeran bojama francuske marke i duhu tima.

 

DS E-TENSE FE23 razvili su DS Performance timovi i kombinira najnapredniju električnu tehnologiju marke DS Automobiles.

 

Jean-Eric Vergne, jedini dvostruki prvak Formule E i Stoffel Vandoorne, svjetski prvak Formule E sezone 2022., sjedit će za volanom dva trkaća automobila DS E-TENSE FE 23 na zvaničnim predsezonskim testiranjima koja će se održat od 24. do 27. listopada u Valenciji u Španjolskoj.

 

Prva utrka desete sezone vozit će se 13. siječnja 2024. u Mexico Cityju.

» Kao i uvijek, trenutak otkrivanja boje trkaćeg automobila vrlo je uzbudljiv jer označava službeni početak nove avanture, novog izazova, nove sezone! Zato krenimo u desetu sezonu s novim trkaćim automobilom DS E-TENSE FE23 koji je još ljepši nego prošle godine! Još ljepše i uočljivije, jer upravo je to bit moto sporta. Ovdje smo kako bismo osigurali vidljivost naše marke DS Automobiles, našeg partnera PENSKE AUTOSPORT i svih naših sponzora. Također nastojimo da DS E-TENSE FE23 učinimo ne samo lijepim već i brzim trkaćim automobilom. Bit će opremljen istim pogonskim sklopom kao u devetoj sezoni, budući da ove godine nema homologacijskih promjena, ali puno je posla obavljeno i nastavit ćemo poboljšavati softver koji njime upravlja. Naš san je da budemo veliki i uspješni! To je naš cilj za desetu sezonu! «

 

Eugenio Franzetti, direktor DS Performance