ALLER AU CONTENU

PRIKLJUČNI HIBRID MARKE DS

Kombinirana upotreba benzinskog i električnog pogona za naše priključne hibridne motore E-TENSE pruža snagu i fleksibilnost kod upotrebe. Električni pogon je sinonim za niske ili nulte emisije i nudi tihe i dinamične faze pokretanja.

PREDNOSTI ELEKTRIČNIH VOZILA

Nečujno djelovanje i udobnost u vožnji

Za volanom naših priključno hibridnih vozila možete uživati u potpuno nečujnoj i mekanoj vožnji. Pri prebacivanju u električni način na vjetrobranskom staklu zasvijetli LED dioda azurno plave boje koja signalizira da je uključen električni pogon.

Posebne usluge E-TENSE

Iskoristite usluge DS Automobiles direktno na vašem pametnom telefonu ili u vozilu i olakšajte si svakodnevne obaveze: lokacija stanica za punjenje i planiranje stajanja za punjenje ili montaža stanice za punjenje kod kuće.

Emisije


Naša vozila E-TENSE s priključno hibridnim motorom spaja niske emisije i nisku potrošnju: od 30 grama CO₂/km i 1,4 l/100 km (ovisno o modelu). Na ovaj način moći ćete nesmetano voziti po predjelima gdje su na snazi ograničenja prometnog režima.

SNAGA I OKRETLJIVOST

Načini vožnje

Naša priključna hibridna vozila imaju četiri načina vožnje:

 

U načinu HYBRIDE koji se zadano uključuje možete dio vremena voziti u električnom načinu, a dio vremena s pogonom s unutrašnjim izgaranjem. Način koji je koristan kako u gradu tako i izvan njega pruža vam optimalno iskorištenje električne energije.

 

Način s nultim emisijama idealan je za vožnju u urbanoj sredini. To vam omogućuje da prijeđete više od 65 kilometara (po ciklusu WLTP¹, ovisno o modelu), bez trošenja jedne kapi benzina. Potpuna tišina u vozilu, izuzetan odziv: iskusite nove osjećaje.

 

Uključite način SPORT i oslobodite cjelokupan potencijal vašeg vozila DS E-TENSE. Motor s unutrašnjim izgaranjem proslijedit će vam svoju snagu, a pritom će mu pomoći i dva električna motora. Ubrzanja, odziv: vaši užici u vožnji će postići vrhunac.

 

Način za pogon na sva četiri točka 4WD (kod izvedbe E TENSE 4x4) pruža veću pogonsku snagu na cestama izvan grada ili na zahtjevnijem terenu. Snaga motora s unutrašnjim izgaranjem i električnih motora se homogeno raspoređuje među sva četiri točka vozila, čime se poboljšava prianjanje vozila na vlažnoj, blatnjavoj, snježnoj ili vijugavoj cesti.

Regenerativno kočenje

Zahvaljujući našem angažmanu u Formuli E i dva osvojena naziva svjetskog prvaka, razvili smo nekoliko inovacija, uključujući kočenje s rekuperacijom energije. Slično kao kočnica motora, ova funkcija tokom faza usporavanja pretvara kinetičku energiju u električnu s kojom puni bateriju vašeg električnog vozila.

 

Funkciju možete uključiti jednim samim pritiskom na ručicu za mijenjanje brzina.

Funkcija E-SAVE

Funkcija E-SAVE sprema do 30 km električne energije u vaše baterije za kasniju upotrebu. Ovaj način je posebno koristan za vožnju po područjima s ograničenim prometom koja su rezervirana samo za »čista vozila«.

 

Na mapi koja je dostupna na velikom ekranu na dodir vozila vozaču se prikazuju u realnom vremenu stanice za punjenje i razdaljina koju može prijeći u električnom načinu.

SUBVENCIJE I POREZNE POGODNOSTI

Posebno oporezivanje

S priključnim hibridom možete uštedjeti i kod registracije. Pri kupovini novog hibridnog vozila možete dobiti subvenciju. Vozilo s priključnim hibridnim benzinskim motorom (PHEV) može biti čak oslobođeno od plaćanja poreza na motorna vozila.
(HIDDEN)

Upoznajte svoje prednosti

 

 

ECO ADVISOR WIDGET NOT AVAILABLE

Izračunajte svoju uštedu (HIDDEN)

 

 

SAVINGS CALCULATOR WIDGET NOT AVAILABLE

Izračunajte domet

Podesite donje parametre i utvrdite koliko iznosi vaš stvarni domet
(HIDDEN)

PUNJENJE

Uvijek je pravo vrijeme za punjenje

Postoji više načina punjenja baterije vašeg električnog vozila. Trajanje punjenja naravno ovisi o odabranom načinu punjenja.

 

Vozilo možete puniti na uobičajenim parking mjestima. Noću kod kuće, a danju na primjer na poslu. Na dužim putovanjima možete napraviti kraću pauzu i zaustaviti se na stanici za brzo punjenje. Na ovaj način ćete bateriju napuniti za 30 minuta do 80 % dometa.

Naša rješenja prilagođavaju se vašim potrebama

DS Automobiles nudi vam pomoć pri odabiru i montaži rješenja za punjenje koje najbolje odgovara vašim potrebama: od jednostavne utičnice u domaćinstvu do stanice za punjenje Wallbox koju vam pruža naš partner GIA BH d.o.o..

Aplikacija MyDS

Informacije o dometu

Pomoću aplikacije MyDS možete tekuće pregledavati domet vašeg priključno hibridnog vozila. Tokom faza punjenja možete čak pratiti brzinu i trajanje punjenja.

Punjenje na daljinu

Pomoću funkcije za daljinsku kontrolu punjenja možete koristiti aplikaciju MyDS za aktiviranje punjenja ili programsko podesivog punjenja. Ova funkcija omogućuje vam punjenje u najpogodnijim vremenskim intervalima.

Grijanje i klimatiziranje na daljinu

S funkcijom za prethodno klimatiziranje putničkog prostora možete programirati grijanje ili hlađenje vašeg vozila. Funkcija je dizajnirana za vašu udobnost i pomaže vam povećati domet vaše baterije ako se vozilo puni.