ALLER AU CONTENU
DS 7
DS 7
Profinjenost je jedini pravi put

UKUPNA SNAGA

Do 360 konjskih snaga i pogon na sva četiri točka

(od 165 do 264 kW)

ELEKTRIČNI DOMET

57-65 km

u kombiniranom ciklusu vožnje (WLTP1)

100% NAPUNJENOST

2 sata 9 min

(punjenje na javnoj punionici - zidna jedinica 7,4 kW/32 A)

SNAGA

 130 KS

DIMENZIJE

Dužina: 4,59 metara

Širina: 1,90 metara

Visina: 1,63 metara

POTROŠNJA / EMISIJE
(KOMBINIRANI CIKLUS WLTP)

5,5 do 5,6 litara/100 km

144 - 160 grama CO₂/km

Elegantan i dinamičan
Snažan stil

U ovom savremenom SUV-u spojeni su tehnološka izvrsnost i izuzetna udobnost, tako da ćete iznova otkriti užitke u vožnji. Zahvaljujući naprednim tehnologijama i pažljivo dorađenim detaljima u unutrašnjosti, ovaj najnoviji model smatra se pravom odom umjetnosti putovanja i francuskog stručnog znanja marke DS Automobiles.

 

 

NOVI ZAVODLJIV POGLED
Svjetlosni potpis DS 7 koji uveličavaju svjetla DS PIXEL LED VISION 3.0 i DS LIGHT VEIL ispunjava vozilo s prodornim i nezaboravnim pogledom. Naši novi farovi su visoko tehnološko usavršeni, a u kombinaciji s novom ukrasnom maskom naglašavaju eleganciju prednjeg dijela.
ELEGANTNE I DINAMIČKE LINIJE
Sa svojim profinjenim potezima i zategnutim linijama, DS 7 nudi jedinstvene proporcije koje do posljednjeg detalja spajaju snagu, pročišćenost i eleganciju. 
NOVA SVJETLA S EFEKTOM LJUSKI
Zadnja svjetla full LED s efektom ljuski uveličavaju svjetlosni potpis DS 7 koji je zaista poseban i prepoznatljiv u masi ostalih.

Dizajn unutrašnjosti
Profinjeno stručno znanje za vašu udobnost

Iskoristite prednosti izuzetne udobnosti boravka i unutrašnjosti po mjeri. Elegantni materijali, pažljivo dorađeni detalji i tehnološki napredno vozačevo mjesto doprinose vašem blagostanju i prvoklasnoj udobnosti na svim putovanjima.

 

Unutrašnjost u napa koži
Svaki najmanji detalj u unutrašnjosti DS 7 prožet je elegancijom, a do izražaja dolaze i profinjena završna obrada i visokokvalitetni materijali, kao na primjer napa koža u sivoj Perle ili crnoj Basalte. Priuštite si luksuznu unutrašnjost i plemenite materijale koji su osmišljeni prema najautentičnoj tradiciji francuskog stručnog znanja. 
Dizajn remena ručnog sata
Naši majstori za kožu su unutrašnjost vozila DS 7 ukrasili napa kožom, to je dragocjena puna zrnasta koža. Ekskluzivna izrada s dizajnom remena ručnog sata elegantno naglašava snažnu povezanost između marke DS Automobiles i francuskih majstora ručne izrade. 
Biserni dekorativni šavovi
Ukrasne šavove naše kože krase visoko profinjeni detalj u motivu pravog bisera koji je nastao direktno iz ideja naših kožnih majstora. Ovaj elegantan i profinjen detalj koketira s visokom modom i važi za jedinstven potpis marke DS Automobiles.  
Sat B.R.M. R180
Sat B.R.M R180 koji je dizajniran u partnerskoj saradnji s markom B.R.M Chronographes, pri pokretanju vozila veličanstveno izlazi iz svog ležišta na armaturnoj ploči, a njegove kazaljke automatski prikazuju točno vrijeme. Sat je tehnološki napredan i elegantan.  
Volan u punoj zrnastoj koži
Priuštite si još udobniju vožnju i osjetite mekoću kože koja prekriva volan DS 7. Ovu elegantnu punozrnastu kožu, koja je dizajnirana od strane kožarskih majstora, dopunjuju nesvjetleći kromirani umetci koji u putnički prostor unose prestižan dizajn.  
Giljoširana dekoracija «Clous de Paris»
Za ukrašavanje upravljačkih prekidača DS 7, naši zanatski majstori bili su inspirirani luksuznim satovima i stvorili giljoširanu dekoraciju »Clous de Paris«. Umjetnički i tehnički usavršena završna obrada predstavlja male ekserčiće s piramidnom glavom koji su dostojanstveno međusobno isprepletani. 
Putovanje s uspostavljenom vezom
Vrhunska digitalna iskustva
Pogledajte DS 7

Pomoći ćemo vam da odaberete izvedbu DS 7 koja je za vas najprikladnija. 

 

DS 7
SUV KARIZMATIČNOG STILA
 • Električno podesiva prednja sjedala
 • DS PIXEL LED VISION 3.0
 • Pomoć kod parkiranja naprijed i nazad s kamerom za vožnju unazad
 • Okretljiv sat B.R.M. R180
DS 7 PERFORMANCE LINE
Izvedba izražajnog i individualnog stila
 • Električno podesiva prednja sjedala
 • DS PIXEL LED VISION 3.0
 • Pomoć kod parkiranja naprijed i nazad s kamerom za vožnju unazad
 • Krovni prtljažni nosači u svjetlećoj crnoj boji
DS 7
SUV KARIZMATIČNOG STILA
 • Električno podesiva prednja sjedala
 • DS PIXEL LED VISION 3.0
 • Pomoć kod parkiranja naprijed i nazad s kamerom za vožnju unazad
 • Okretljiv sat B.R.M. R180
DS 7 PERFORMANCE LINE
Izvedba izražajnog i individualnog stila
 • Električno podesiva prednja sjedala
 • DS PIXEL LED VISION 3.0
 • Pomoć kod parkiranja naprijed i nazad s kamerom za vožnju unazad
 • Krovni prtljažni nosači u svjetlećoj crnoj boji
TEHNOLOGIJE
Iskoristite prednosti udobne i bezbrižne vožnje zahvaljujući inovativnim tehnologijama za pomoć u vožnji koje su razvili naši timovi. Za vašu sigurnost i za sigurnost vaših putnika pobrinut će se učinkoviti i inovativni sistemi.

DS PIXEL LED VISION 3.0

Za vašu sigurnost se inteligentni prednji farovi DS PIXEL LED VISION 3.0 prilagođavaju okruženju mijenjajući jačinu osvjetljenja prema spoljašnjim uvjetima (grad, ruralna područja, vrijeme…) i usmjeravajući svjetlost u krivinama, čime poboljšavaju vidljivost u uglovima.

 

Zahvaljujući funkciji PIXEL možete voziti s dugim svjetlima bez zasljepljivanja putnika u vozilu koje vozi ispred vas ili koje dolazi iz suprotnog smjera.

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION
Inteligentni sistem ovjesa djeluje u povezanosti s kamerom koja se nalazi na gornjem dijelu vjetrobranskog stekla i više senzora pomoću kojih tekuće skenira nepravilnosti na cesti. U samo nekoliko mili sekundi posreduju podatke kompjuteru koji prilagođava djelovanje svakog točka posebno. Na osnovu ovih informacija uspostavlja tvrđi ili mekši ovjes da vam osigurava optimalnu udobnost.
DS NIGHT VISION
Infracrvena kamera, ugrađena u ukrasnu masku DS 7, prepoznaje pješake i životinje na udaljenosti od 50 do 100 metara i prikazuje ih na digitalnoj instrument tabli, tako da možete unaprijed predvidjeti opasnost i sigurno reagirati. Ovo predstavlja veliku prednost na području sigurnosti koja vam osigurava mirnu vožnju i usred noći.
DS DRIVE ASSIST
Sistem DS DRIVE ASSIST nudi vozaču pomoć i omogućuje mu da u bilo kom trenutku ponovno preuzme kontrolu nad vozilom. To predstavlja jedan korak više prema autonomnoj vožnji. Inovativni sistem regulira brzinu i udaljenost u odnosu na vozilo koje vozi ispred vas i upravljanjem volana precizno usmjerava vozilo DS 7 u položaj na voznoj traci koji je odabrao vozač. Umjesto vozača upravlja brzinom i smjerom vožnje i time obezbjeđuje sigurnost i bezbrižnost za volanom.
DS 7 E-TENSE
Udobni i učinkoviti priključni hibridni motori DS 7 koji mogu postignuti 360 konjskih snaga i koji nude pogon na sva četiri točka, osiguravaju vam smirenu i ugodnu vožnju na putovanjima u premijskoj klasi. Pogledajte razne načine punjenja i trajanje punjenja u ovim načinima kao i razne boje svjetlosnih vodiča koji zasvijetle ispod poklopca priključka za punjenje.
E-TENSE
Dinamička bezbrižnost s izvedbom E-TENSE
Udobni i učinkoviti priključni hibridni motori DS 7 koji mogu postignuti 360 konjskih snaga i koji nude pogon na sva četiri točka, osiguravaju vam smirenu i ugodnu vožnju na putovanjima u premijskoj klasi.
Motor E-TENSE 4x4 360
Visoko efikasni hibrid
Stručno znanje

Na osnovu bogatih iskustava stečenih tokom saradnje na prvenstvu Formule E i dva osvojena naziva dvostrukog svjetskog prvaka u Formuli E, inženjeri tima DS PERFORMANCE integrirali su u motor E-TENSE DS 7 tehnologije koje proizlaze iz moto sporta, kao na primjer rekuperacija energije tokom kočenja.

 S motorom E-TENSE 4x4 360 DS 7 je dobio poseban pogonski sklop, poseban ovjes i zadnju osovinu koji su rezultat stručnog znanja naših stručnjaka DS Performance tima.

 

Snaga pogona na sva četiri točka

Kada je uključen način SPORT, uspostavlja se kombinirana snaga dva električna motora i benzinskog motora koja DS 7 osigurava izuzetnu snagu čak do 360 konjskih snaga i 520 Nm okretnog momenta, zadržavajući pritom izuzetnu fleksibilnost u vožnji.

 

DS 7 E-TENSE 4x4 360
 • Priključni hibridni motor s 360 konjskih snaga i pogonom na sva četiri točka
 • Sjedala u napa koži s dizajnom remena ručnog sata
 • 21“ aluminijske felge BROOKLYN
 • Panoramski stakleni krov

 

Tehnologija E-TENSE
Potpuno slobodna vožnja
Regenerativno kočenje
Jednim samim pritiskom na ručicu mjenjača možete pretvoriti kinetičku energiju nastalu tokom usporavanja i kočenja u električnu energiju i na taj način povećati električni domet vašeg DS 7.
Načini vožnje

Naši modeli E-TENSE raspolažu s više načina vožnje:

 

Način s nultim emisijama koji se zadano uključuje idealan je za vožnju u urbanoj sredini. S izvedbom E-TENSE 4x4 300 možete prijeći do 58 kilometara bez potrošnje ijedne kapi benzina. Potpuna tišina u vozilu, izuzetan odziv: iskusite nove osjećaje.

 

U načinu Hybrid možete dio vremena voziti u električnom načinu, a dio vremena s pogonom s unutrašnjim izgaranjem. Način koji je koristan kako u gradu tako i izvan njega pruža vam optimalno iskorištenje električne energije.

 

Uključite način Sport i oslobodite cjelokupan potencijal DS 7 E-TENSE. Motor s unutrašnjim izgaranjem pruža vam svu svoju snagu uz pomoć električne energije. Ubrzanja, odziv: vrhunac dinamičke vožnje.

 

Za izvedbe E-TENSE 4x4 300 i E-TENSE 4x4 360 dostupan je način 4WD koji pruža veću snagu vuče na najzahtjevnijim cestama ili terenima. Snaga motora s unutrašnjim izgaranjem i električnih motora se homogeno raspoređuje među sva četiri točka vozila, čime se poboljšava prianjanje vozila na vlažnoj, blatnjavoj, snježnoj ili vijugavoj cesti.

Funkcija E-SAVE

Zahvaljujući funkciji E-SAVE, u posljednjih 10 ili 20 kilometara možete uštedjeti toliko dometa da ćete moći voziti u 100% električnom načinu. Na taj način možete sa svojim novim SUV-om potpuno nesmetano voziti u gradu, čak i kada razina zagađenja dosegne svoj vrhunac*.

*U skladu s važećim zakonodavstvom.

Prednosti priključnog hibrida E-TENSE
Emisije i potrošnja
Za naše modele E-TENSE dostupna su tri motora s 225 konjskih snaga verzija s pogonom na sva četiri točka s 300 i 360 konjskih snaga čije emisije iznose do 40 grama CO₂/km.
Nečujno djelovanje i udobnost u vožnji
Iskoristite prednosti optimalne zvučne izolacije koju dodatno poboljšavaju višeslojna stakla: Na taj način vam priključni hibrid DS 7 pruža bezbrižnu i ujedno fleksibilnu vožnju. 
Dvije izvedbe s pogonom na sva četiri točka
Sa dva motora, E-TENSE 4x4 300 i E-TENSE 4x4 360, koji su dostupni zajedno s automatskim mjenjačem EAT8 Novi DS 7 vam nudi izuzetne performanse u vožnji.
Izračunajte domet
Podesite donje parametre i utvrdite koliko iznosi vaš faktički domet
Iskoristite prednosti prilagođene montaže.
DS Automobiles nudi vam pomoć pri odabiru i montaži rješenja za punjenje koje najbolje odgovara vašim potrebama: od jednostavne utičnice u domaćinstvu do stanice za punjenje Wallbox koju vam pruža naš partner Free2move eSolutions.
DS POVEZIVE USLUGE
Daljinsko upravljanje
Svojim pametnim telefonom možete daljinski upravljati svojim vozilom i zaključavati ili otključavati vrata. Pronađite svoje vozilo sirenom ili svjetlima. 
OPASNI DIJELOVI
Ova usluga dodatno poboljšava vaše iskustvo vožnje i osigurava sigurnije putovanje s vizualnim i zvučnim upozorenjima kada se približavate područjima gdje postoji opasnost od nezgoda i područjima s radarom za kontrolu brzine. 
SEND2NAV
Pomoću MyDS aplikacije možete jednostavno odabrati svoju sljedeću destinaciju i poslati je DS infotainment sistemu koristeći Send2Nav. 
ON STREET PARKING(i) u gradovima gdje je to dostupno  
Uz inovativnu uslugu parkiranja na ulici možete se bezbrižno voziti gradom. Vodit će vas kroz ulice najbliže vašoj destinaciji i predložiti najbolje mogućnosti parkiranja. Ne gubite više vrijeme i gorivo, vjerujte predviđanjima sistema »On Street Parking«. 
Aplikacija MyDS

Informacije o dometu

Pomoću aplikacije MyDS možete tekuće pregledavati domet vašeg priključno hibridnog vozila. Tokom faza punjenja možete čak pratiti brzinu i trajanje punjenja.

Punjenje na daljinu

Pomoću funkcije za daljinsku kontrolu punjenja možete koristiti aplikaciju MyDS za aktiviranje punjenja ili programsko podesivog punjenja. Ova funkcija omogućuje vam punjenje u najpogodnijim vremenskim intervalima.

Grijanje i klimatiziranje na daljinu

S funkcijom za prethodno klimatiziranje putničkog prostora možete programirati grijanje ili hlađenje vašeg vozila. Funkcija je dizajnirana za vašu udobnost i pomaže vam povećati domet vaše baterije ako se vozilo puni.

Découvrez Nouvelle DS 7 en vidéo

Upoznajte DS 7 na video snimkama

 

 

USLUGE PO MJERI
ONLY YOU
Upoznajte naš program prilagođenih usluga
Asistenca
Uživajte u osjećaju bezbrižnosti sa asistencom

Pravno obavještenje

 

¹ Navedene vrijednosti potrošnje goriva i emisija CO2 su u skladu s testnim postupkom WLTP kojeg moraju za dobijanje homologacije od 1. septembra 2018. obaviti sva nova vozila. Postupak WLTP je zamijenio novi evropski vozni ciklus (NEDC) odnosno dosadašnji testni postupak. S obzirom na to da su testni uvjeti protokola WLTP realniji, izmjerene vrijednosti potrošnje goriva i emisija CO2 su u brojim slučajevima više od vrijednosti izmjerene po postupku NEDC. Vrijednosti potrošnje goriva, emisija CO2 i dometa mogu se mijenjati s obzirom na stvarne vozne uvjete pri upotrebi i raznih faktora kao što su: učestalost punjenja, stil vožnje, brzina, posebna oprema, opcijska oprema, tip guma, spoljašnja temperatura i toplotna udobnost u unutrašnjosti vozila. Za detaljnije informacije možete se obratiti vašem prodajnom mjestu. Za više informacija kliknite ovdje