ALLER AU CONTENU
DS X E-TENSE
Auto iz snova
Spoj tehnologije i poezije
Uzbudljivo i strastveno vozilo s dizajnom koji je lagan poput pera, tih kao šapat vjetra i koji omogućuje nevjerojatne performanse.
DS X E-Tense je asimetričan
Značenje svjetla
Zahvaljujući novim tehnologijama, karoserija nakon sudara može vratiti svoj izvorni oblik, a konfiguracija rešetke na prednjem dijelu prilagođava se uvjetima na cesti. Potrebama putnika, vozila i okoline također se prilagođavaju intenzitet osvjetljenja preko DS LIGHT VEIL svjetlosnih velova i kapacitet hlađenja.
Jedinstveni dizajn
Tokom razvoja automobila iz snova za 2035. godinu, članovi ekipe DS AUTOMOBILES odlučili su dizajnirati asimetričan koncept vozila s tri sjedala koji se zasniva na jedinstvenoj kombinaciji dva vozila u jedno gdje korisnik može sam odabrati način vožnje koji odgovara njegovim potrebama u bilo kojem trenutku.
Imaginarne tehnologije
100% električni pogon osigurava neusporedivu reaktivnost. Unutar dva prednja točka nalazi se motor koji u vožnji postiže 400 kW snage (540 konjskih snaga). Za vožnju na trkaćoj stazi dostupan je poseban način rada u kojem se snaga povećava na 1000 kW (1360 konjskih snaga). Vozač može uživati u ovjesu visokih performansi koji su razvili inženjeri ekipe DS Performance, autori programa Formule E. Šasija od karbonskih vlakna bazira na inovativnim oprugama i torzijskim šipkama. Snagom vuče, prianjanjem i usporavanjem upravlja napredni kompjuter dizajniran za pružanje optimalnih performansi na svim vrstama puteva. 
Umirujuća kapsula
Unutrašnji ambijent je drugačiji na desnoj strani nego na lijevoj. Kada vozač uđe u kapsulu kroz podizna vrata u obliku galebovih krila, on također postaje putnik sam ili u pratnji putnika. Zbog asimetrije moguć je potpuno drugačiji raspored prostora ispod prozirne staklene kapsule. Putnik je okružen senzornom kapsulom dok sjedi u ventiliranom i masirajućem sjedalu koje se proteže poput ptičjeg krila te je na gornjem dijelu ukrašeno motivom pernate zvijezde. Putovanje s uključenim autonomnim načinom vožnje nudi doista jedinstvena iskustva, jer se osim dodira stimuliraju i druga osjetila poput sluha. Unutarnji prostor je svojevrsni virtualni akustični mjehurić posvećen FOCAL-ovom prepoznatljivom užitku slušanja. Armaturna ploča pretvorena je u generator muzičkog toka: akustični valovi u realnom vremenu prate slušatelja i prilagođavaju se svakom njegovom pokretu.

Radikalno drugačije emocije

U kokpit ulazimo kroz vrata u obliku krila bube koja su prekrivena karbonskim vlaknima i kožom. Pogled privlači široko sjedalo u obliku piramide koje se prilagođava strukturi tijela vozača poput kokpita trkaćeg bolida. Volan koji je oduvijek poznat kao simbolički element strastvenih ljubitelja automobilizma, okružuju koža, drvo i metal. Dvobojnu anilinsku kožu u kombinaciji plave Millenium i mornarsko plave boje krase perla ukrasni šavovi specifični za DS. Svi ovi detalji sugeriraju jedinstven doživljaj vožnje i pune vozača adrenalinom i prije nego što krene.

Budućnost automobila

Konceptno vozilo DS Aero Sport Lounge

Avangardni dizajn, jedinstvena estetika i utjelovljenje najluđih fantazija. Konceptna vozila prava su umjetnička djela.

Stručno znanje

Zavirite iza kulisa radionica DS Automobiles.