ALLER AU CONTENU

TEHNOLOGIJE ZA POMOĆ U VOŽNJI

PERFORMANSE I INOVACIJE

Avangardni duh pokreće marku DS Automobiles prema inovacijama i odličnosti. 

Naša vozila kombiniraju najbolje tehnologije kako bi vam osigurale povezljivu i sigurnu vožnju.

DS EXTENDED HEAD UP DISPLAY

Prošireni prikazivač u visini očiju nudi virtualna vizualna iskustva koja su slična obogaćenoj stvarnosti. Kroz vjetrobransko staklo projicira digitalne podatke na udaljenosti od 4 metara u slici s 21-inčnom dijagonalom, tako da izgledaju prikazani direktno na cesti i vozač ne mora skretati pogleda.

Dostupno za DS 4

DS PARK PILOT

Sistemom DS PARK PILOT izvođenje manevara tokom parkiranja sasvim je jednostavno.

 

Inteligentni sistem detektira slobodno parking mjesto koje odgovara ukupnim dimenzijama vašeg DS vozila kada ga prođete brzinom do 30 km/h. Zahvaljujući ovoj novoj tehnologiji za pomoć pri parkiranju vozilo u potpunosti samostalno parkira, bilo bočno ili pravougaono, bez da vozač mora upravljati volanom ili pedalama.

Dostupno za DS 9

NAPREDNI SISTEM ZA SPRJEČAVANJE PROKLIZAVANJA POGONSKIH TOČKOVA

Sistem Advanced Traction Control prilagođava snagu vuče prednjih točkova i s tri načina vožnje omogućuje vam sigurnu vožnju po teškim terenima, kao što su snijeg, pijesak ili blato. Osim toga, iskoristite prednosti sistema za pomoć pri spuštanju nizbrdo (Hill Descent Assist) kako biste ograničili rizik proklizavanja ili gubitka kontrole na uzbrdicama većim od 5%.

Dostupno za DS 4 i Novi DS 7.

PAKET ZA PREPOZNAVANJE PROMETA IZA VOZILA

Dodatnu sigurnost pruža sistem koji tokom vožnje prepoznaje vozila u bočnim mrtvim uglovima, bez obzira na njihovu brzinu približavanja. Sistem s dometom do 75 metara upozorava vas na opasnost treperećom LED diodom u spoljašnjem retrovizoru na strani opasnosti. Tokom izvođenja manevra u brzini za vožnju unazad upozorava vas na pokretne prepreke koje vam se približavaju u mrtvim uglovima iza vozila unutar područja do 40 metara.

Dostupno za DS 4

DS DRIVE ASSIST 2.0

DS DRIVE ASSIST 2.0 obogaćuje iskustva u automatskoj vožnji s poluautomatskom promjenom vozne trake i pretjecanja, kao i prethodnim prikazom preporučene brzine prema signalizaciji.

Dostupno za DS 4

DS DRIVE ASSIST
Sistem DS DRIVE ASSIST smo razvili u cilju kako bi vam pomogli i omogućili da u bilo kom trenutku ponovo preuzmete kontrolu nad vozilom. DS DRIVE ASSIST regulira brzinu i udaljenost u odnosu na vozilo koje vozi ispred vas i upravljanjem volana precizno usmjerava vaše DS vozilo u položaj na voznoj traci koju ste odabrali. Umjesto vozača upravlja brzinom i smjerom vožnje i time obezbjeđuje sigurnost i bezbrižnost za volanom.
DS NIGHT VISION

Infracrvena kamera ugrađena u ukrasnu masku vašeg vozila DS, prepoznaje pješake i životinje do udaljenosti od 200 metara i prikazuje ih na digitalnoj instrument tabli, tako da možete unaprijed predvidjeti opasnost i sigurno reagirati. Ovo predstavlja veliku prednost na području sigurnosti koja vam osigurava mirnu vožnju čak i usred noći.

Dostupno za Novi DS 7 i Novi DS 9.

DS ACTIVE LED VISION

Tehnologija DS ACTIVE LED VISION za prednje farove LED i tri okretljiva modula upravlja s nekoliko načina osvjetljenja koji se prilagođavaju svakoj situaciji u vožnji. Moduli djeluju simultano i u realnom vremenu prilagođavaju kut, jačinu i domet svjetlosnog snopa ovisno o uvjetima vožnje (vremenski uvjeti, svjetlost). Bez obzira vozite li se gradom, ruralnom području ili autocestom, osvjetljenje se prilagođava kako bi vam pružilo visokokvalitetnu vidljivost.

Dostupno za DS 9

DS IRIS SYSTEM

DS IRIS SYSTEM je naš najnoviji informacijski eko sistem koji je intuitivan, ergonomski dizajniran i potpuno po mjeri prilagodljiv. Uključuje osobnog asistenta s ekranom na dodir i glasovnim prepoznavanjem. DS IRIS SYSTEM izvršava sve vaše naredbe točno onako kako želite.

Dostupno za Novi DS 3, DS 4 i Novi DS 7.

DS DRIVER ATTENTION MONITORING

Sistem senzora i kamera analizira kako danju tako i noću znakove umora ili nepažnje vozača kao i smjer vozila. U slučaju nepažnje ili nedovoljne koncentracije, na digitalnoj instrument tabli prikazuje se upozorenje, a u putničkom prostoru oglasi se zvučni signal.

Dostupno za Novi DS 7 i Novi DS 9.

DS PIXEL LED VISION 3.0

Za vašu sigurnost se inteligentni prednji farovi DS PIXEL LED VISION 3.0 prilagođavaju okolini mijenjajući jačinu osvjetljenja prema spoljašnjim uvjetima (grad, ruralna područja, vrijeme…) i usmjeravajući svjetlost u krivinama, čime poboljšavaju vidljivost u uglovima.

Zahvaljujući funkciji PIXEL možete voziti s dugim svjetlima bez zasljepljivanja putnika u vozilu koje vozi ispred vas ili koje dolazi iz suprotnog smjera.

Dostupno za Novi DS 7.

 

OTPUTUJTE JOŠ DALJE
Tehnologija E-TENSE
Upoznajte elektrifikaciju marke DS Automobiles
Tehnologije za udobnost
Da će svaka vožnja biti pravo putovanje