ALLER AU CONTENU

E-TENSE

Izbor električnih i priključnih hibridnih vozila

Prebacite u način za nulte emisije i uživajte u još nikada do sada doživljenim iskustvima u vožnji s našim DS električnim i priključnim hibridnim vozilima. Tehnologija E-TENSE dostupna je na svim novim modelima DS Automobiles: 100% električni DS 3 ili priključni hibrid DS 4, DS 7 i DS 9. Marka želi biti unaprijed spremna za velike promjene u automobilskoj industriji, stoga je usvojila ofenzivnu strategiju i želi postati 100% električna do 2024. godine.
Natjecateljski sport stvara automobilske inovacije
Na osnovu našeg iskustva stečenog sudjelovanjem u prvenstvu Formule E i dvostruke titule svjetskog prvaka, u naše električne i priključne hibridne modele ugradili smo tehnologije koje su proizašle iz automobilskog sporta, kao na primjer rekuperacija energije tokom kočenja. Naši električni modeli rođeni su za efikasnost i otvaraju vam nove horizonte za vožnju sa stilom.

ENERGIJA

Prednosti priključno hibridnog ili električnog vozila

Efikasnost i užici

Pozivamo vas da doživite jedinstvena iskustva vožnje s našim električnim ili priključnim hibridnim vozilima:

 

  • Vožnja bez zagađivanja, bez buke i vibracija u električnom načinu rada. 
  • Smanjene emisije i kombinirana snaga motora s unutrašnjim izgaranjem i priključnog hibridnog motora.

Vozite gradom u svim uvjetima

Krenite na vožnju električnim ili priključnim hibridnim vozilom bez prometnih ograničenja:

 

  • Besplatan parking za električna vozila u nekim gradovima.
  • Neometana vožnja u područjima s niskim emisijama i kada zagađivanje dostigne kritičnu granicu.

 

Funkcijom Geofencing karta navigacijskog sistema obavještava vas u stvarnom vremenu da će vaše vozilo »ući u područje s niskim emisijama«.

Popusti na troškove održavanja i goriva

Vozila bez emisija i priključna hibridna vozila omogućuju brojne uštede:

 

  • Niži troškovi održavanja za neke dijelove koji se sporo troše, poput kočionih diskova.
  • Ušteda na gorivu, jer su troškovi punjenja znatno niži od troškova dizelskog ili benzinskog goriva.

JE LI ELEKTRIČNO VOZILO PRAVO ZA VAS?

Profinjenost prelazi na 100% električni pogon

SVA VAŠA PITANJA O ELEKTRIČNIM I HIBRIDNIM VOZILIMA

Pravno obavještenje ¹ Električno vozilo: navedene vrijednosti dometa i potrošnje električne energije su u skladu s testnim postupkom WLTP, kojeg moraju za dobijanje homologacije od 1. septembra 2018. dalje obaviti sva nova vozila. Mogu se mijenjati s obzirom na stvarne vozne uvjete pri upotrebi i različite faktore kao što su: brzina, toplotna u unutrašnjosti vozila, stil vožnje i spoljašnja temperatura. Vrijeme punjenja ovisi posebno od snage punjača koji je ugrađen u vozilo, od kabla za punjenje, a također i od tipa i učinkovitosti stanice za punjenje koja se koristi. Za detaljnije informacije možete se obratiti vašem prodajnom mjestu. Za više informacija kliknite ovdje. Hibridno vozilo: vrijednosti potrošnje goriva i emisija CO₂ su u skladu s testnim postupkom WLTP, kojeg moraju za dobijanje homologacije od 1. septembra 2018. obaviti sva nova vozila. Postupak WLTP je zamijenio novi evropski vozni ciklus (NEDC) odnosno dosadašnji testni postupak. S obzirom na to da su testni uvjeti protokola WLTP realniji, izmjerene vrijednosti potrošnje goriva i emisija CO2 su u brojim slučajevima više od vrijednosti izmjerene po postupku NEDC. Vrijednosti potrošnje goriva, emisija CO2 i dometa mogu se mijenjati s obzirom na stvarne vozne uvjete pri upotrebi i raznih faktora kao što su: učestalost punjenja, stil vožnje, brzina, posebna oprema, opcijska oprema, tip guma, spoljašnja temperatura i toplotna udobnost u unutrašnjosti vozila. Za detaljnije informacije možete se obratiti vašem prodajnom mjestu. Za više informacija kliknite ovdje.