ALLER AU CONTENU
EDUKATIVNI VIDEO SNIMCI I UPUTE ZA UPOTREBU

Želite li u potpunosti iskoristiti sve prednosti koje nudi vaše DS vozilo?

Naše edukativni video snimci i dokumentacija pomoći će vam pri upotrebi vozila.

Edukativni video snimci i upute za upotrebu pojedinačnih modela
Odaberite model i potražite sadržaje koji su vam dostupni.
Ostali modeli
Rješenja za punjenje E-TENSE
Pogledajte naše edukativne video snimke o električnim i priključnim hibridnim modelima DS

Uključivanje daljinskog upravljanja

 

Ovaj video prikazuje kako se prijaviti u MyDS aplikaciju i uključiti daljinsko upravljanje E-TENSE. Saznajte korak po korak kako se možete pretplatiti na ovu funkciju koja vam omogućava stalno informiranje o statusu vašeg E-TENSE vozila.

Daljinsko upravljanje


Pogledajte video s uputama i naučite kako koristiti funkcije daljinskog upravljanja E-TENSE iz MyDS aplikacije. Saznajte korak po korak kako možete podesiti svoju aplikaciju da ćete biti stalno informirani o statusu vašeg E-TENSE vozila: provjerite domet baterije i status napunjenosti, daljinski planirajte punjenje vozila ili njegovo prethodno klimatiziranje u točno određeno vrijeme i na dane po vašem izboru.

Punjenje kod kuće


Ovaj video predstavlja sve što trebate znati o mogućnostima punjenja vozila E-TENSE kod kuće. Upoznajte kako možete napuniti električno vozilo na klasičnoj utičnici za domaćinstvo (standardna za način Mode 2), ubrzanoj utičnici (standardna ubrzana za način Mode 2) ili DS Wallbox punionici (DS Wallbox za način Mode 3), saznajte trajanje punjenja za svaki od ovih uređaja za privatnu upotrebu i pročitajte uvjete korištenja kablova načina Mode 2 i Mode 3 koji su dostupni u seriji.

Punite na klasičnoj utičnici za domaćinstvo


Pogledajte ovaj edukativni video i saznajte kako možete napuniti svoje E-TENSE vozilo na bilo kojoj klasičnoj utičnici za domaćinstvo. Ovaj način punjenja omogućuje vam da svoje električno vozilo punite kod kuće, kod prijatelja ili na poslu bez posebne instalacije. Uz ovu sveprisutnu opciju, iskoristite snagu punjenja od 220 V pri 8 A koja vam omogućuje da bateriju napunite za 5 sati sa serijskim kablom za način Mode 2 do nivoa koji će vam omogućiti da prijeđete 50 km.

Punite na ubrzanoj utičnici za domaćinstvo


Ubrzana utičnica za domaćinstvo sigurnija je od klasične utičnice za domaćinstvo i omogućuje brže punjenje električnog vozila korištenjem kabla za način Mode 2. Uz kabel koji je dostupan u dodatnoj opremi, možete koristiti snagu punjenja od 220 V na 14 A i napuniti bateriju za 2 i pol sata do nivoa koji će vam omogućiti da prijeđete 50 km. Ako koristite serijski kabel za način Mode 2, brzina punjenja ostaje ista kao kod klasične utičnice za domaćinstvo. S ograničenom snagom od 220 V na 8 A, bateriju možete napuniti za 5 sati do nivoa koji će vam omogućiti da prijeđete 50 km.

Punjenje na stanici DS Wallbox


Pogledajte ovaj edukativni video i saznajte kako možete napuniti svoje vozilo direktno na punionici DS Wallbox. Ova privatna punionica, koju instalira stručnjak, optimalno je rješenje koje preporučuje marka DS Automobiles za brzo punjenje električnog vozila kod kuće ili na poslu. Ovom opcijom možete iskoristiti snagu punjenja, koja može biti do 220 V na 32 A u trofaznoj instalaciji, tako da možete napuniti bateriju za 1 sat i 10 minuta sa serijskim trofaznim kablom za način Mode 3 do nivoa koji će vam omogućiti da prijeđete 50 km.

Preporuke za korištenje priključno hibridnog vozila

Kako biste maksimalno iskoristili svoje E-TENSE priključno hibridno vozilo, pozivamo vas da pogledate kratki video s uputama koji prikazuje odgovarajuće načine korištenja hibridnog načina rada.

 

Poslušajte naše savjete za uštedu goriva i povećanje dometa koji će vam pomoći najbolje iskoristiti svoj priključni hibrid.

Rješenja za punjenje partnera Free2move
Pogledajte naše edukativne video snimke o korištenju usluga punjenja našeg partnera Free2move.

DS Automobiles x Free2move: prijava


Pogledajte edukativne video snimke o rješenjima za punjenje.
Ovaj edukativni video prikazuje kako se pretplatiti na uslugu »Charge My Car« u aplikaciji Free2move. Slijedite korake i iskoristite sve njegove funkcije: traženje besplatnih javnih stanica za punjenje prikladnih za vaše električno ili priključno hibridno vozilo, planiranje putovanja i pojednostavljeno plaćanje. Uz uslugu »Charge My Car« kojoj možete pristupiti direktno sa svog pametnog telefona ili ekrana u vozilu, vaša će putovanja biti još jednostavnija, gdje god se nalazili u Evropi.

Punjenje električnih i priključnih hibridnih vozila


U ovom videu s uputama pogledajte kako pronaći najbližu, cjenovno najpovoljniju ili najbržu stanicu za punjenje pomoću funkcije »Charge My Car« aplikacije Free2move kojoj možete pristupiti direktno s ekrana vašeg vozila ili pametnog telefona. Zatim upotrijebite karticu za punjenje ili pametni telefon da pokrenete i zaustavite punjenje vašeg električnog vozila ili priključnog hibrida na bilo kojoj stanici u mreži Free2move.

Priprema na putovanje


Slijedite upute u ovom edukativnom videu i pripremite se za duže putovanje električnim ili priključnim hibridnim vozilom uz »Charge My Car« u aplikaciji Free2move. Osigurajte si pristup najvećoj evropskoj mreži stanica za punjenje i odredite optimalan plan puta koji će olakšati i najduža putovanja.

Edukativni sadržaji MyDS
Pogledajte našu seriju video snimaka s uputama za upotrebu (edukativni video snimci) koje će vam pomoći da najbolje iskoristite svoje vozilo i njegove usluge putem posebne aplikacije.
POMOĆ NA CESTI
Prijavite kvar i pratite dolazak vozila vučne službe u realnom vremenu. Zatražite pomoć, unesite podatke o svojoj situaciji, potvrdite svoju lokaciju i pozovite pomoć putem MyDS aplikacije. 
SCAN MY CAR
Pristupite interaktivnoj dokumentaciji i preuzmite kontrolu nad svojim DS vozilom. Pogledajte dokumentaciju vozila i korisničke priručnike putem MyDS aplikacije. Za više informacija pretražite po fotografiji ili skenirajte svoj DS. 
SEND 2 NAV
Pripremite plan puta i pošaljite ga u navigacijski sistem vašeg DS vozila jednim klikom. Unesite svoju destinaciju putem MyDS aplikacije i pošaljite je vozilu ili koristite Google Maps, Apple Map ili Waze da podijelite svoj put. 
Usluge po mjeri
ONLY YOU
Upoznajte naš program prilagođenih usluga
MyDS aplikacija
Pogledajte MyDS sadržaje (edukativni video snimci) koji će vam pomoći da najbolje iskoristite svoje vozilo i njegove usluge