ALLER AU CONTENU
DS 3

DS 3


Sofisticiranost sa karakterom

SNAGA

115 kW

(156 KS)

Do 404 km u kombiniranom ciklusu vožnje (WLTP¹)

Do 575 km u gradskom ciklusu vožnje (WLTP¹)

PUNJENJE

30min

za 80 % napunjenost
(na brzoj javnoj punionici)

SNAGA

115 kW

(156 KS)

Do 404 km u kombiniranom ciklusu vožnje (WLTP¹)

Do 575 km u gradskom ciklusu vožnje (WLTP¹)

PUNJENJE

30 min

za 80 % napunjenost
(na brzoj javnoj punionici)

SNAGA

Od 100 do 130 KS

DIMENZIJE

Dužina: 4,12 metara

Širina: 1,79 metara

Visina: 1,53 metara

POTROŠNJA / EMISIJE
(KOMBINIRANI CIKLUS WLTP)

1.2 do 7.6 litara/100 km

125 do 135 grama CO2/km

SNAGA

Od 100 do 130 KS

DIMENZIJE

Dužina: 4,12 metara

Širina: 1,79 metara

Visina: 1,53 metara

POTROŠNJA / EMISIJE
(KOMBINIRANI CIKLUS WLTP)

1.2 do 7.6 litara/100 km

125 do 135 grama CO2/km

RASKOŠAN I OKRETAN
Moderan dizajn

Tehnološki napredan i učinkovit DS 3 pratit će vas sa svom svojom elegancijom i karakterom na svim putovanjima. Dostupna je i 100% električna izvedba koja će vas zaista očarati svojom udobnošću u vožnji.

 

 

PREKRASNA REŠETKA UKRASNE MASKE I IZOŠTREN POGLED
Nova ukrasna maska DS Wings elegantno povezuje tehnološki usavršene farove DS MATRIX LED VISION i rešetku ukrasne maske koju profinjeno krase svjetleći crni ili kromirani dijamantski vrhovi. Dostupni su u kromiranoj ili lakiranoj crnoj završnoj obradi, čime daju DS 3 vedar pogled. 
UPADAJUĆE RUČICE NA VRATIMA
DS 3 je opremljen kromiranim ručicama na vratima koje se elegantno uklapaju s karoserijom i izlaze pri otvaranju vrata. 
REDIZAJNIRAN PREDNJI DIO
Dekorativni profil u lakiranoj crnoj završnoj obradi elegantno naglašava zadnja svjetla i vrata prtljažnika. Na njemu se nalazi potpis DS Automobiles od poliranog nehrđajućeg čelika koji suptilno krasi zadnji dio vozila.

Raspoloživi motori

DS 3 je dostupan s različitim motorima:

 

benzinski PureTech 100 i 130 kao i 100% električna izvedba.

Visoko efikasna tehnologija
DS 3 na 100% električni pogon dizajniran je na novoj konstrukcijskoj platformi i izrađen od inovativnih materijala, tako da nudi još veći domet - do 402 km u kombiniranom ciklusu vožnje i smatra se jednim od najlakših kompaktnih SUV-a u svojoj kategoriji. On je idealan partner za kratke udaljenosti kao i za duga putovanja, jer se njegova baterija može napuniti do 80 % za samo 30 minuta.

Dizajn unutrašnjosti

Stručno znanje i pažljivo dorađeni detalji

U pažljivo dorađenoj unutrašnjosti DS 3 prepliću se visokokvalitetni materijali, tehnološka elegancija i usavršeni detalji, tako da se možete u potpunosti prepustiti udobnom i smirenom unutrašnjem ambijentu koji je prožet karakternim i modernim osobinama. 
Dizajn remena ručnog sata
Naši majstori za kožu su unutrašnjost DS 3 ukrasili napa kožom, to je dragocjena puna zrnasta koža. Ekskluzivna izrada s dizajnom remena ručnog sata elegantno naglašava snažnu povezanost između marke DS Automobiles i francuskih majstora za ručnu izradu. 
Giljoširana dekoracija »Clous de Paris«
Za ukrašavanje upravljačkih prekidača DS 3, naši dizajneri bili su inspirisani luksuznim satovima i kreirali su giljoširanu dekoraciju »Clous de Paris«. Zahtjevnu završnu obradu krase mali ekserčići s piramidalnom glavom koji su međusobno usklađeno ispreplitani. 
Biserni dekorativni šavovi
Ukrasne šavove kožne unutrašnjosti DS 3 krasi visoko profinjeni detalj u motivu pravog bisera koji je nastao direktno iz ideja naših kožnih majstora i po inspiraciji vezenja. Ovaj mali detalj postao je jedinstven potpis marke DS Automobiles. 
Plemeniti materijali
Plemeniti materijali, izvrsnost stručnog zanatskog znanja iz Francuske i harmonične linije ulivaju život unutrašnjosti koju krase jedinstvene presvlake.
POVEZIVO OKRUŽENJE
Explorez DS 3
Nous vous accompagnons dans le choix de la DS 3 qui vous ressemble.
DS 3 PERFORMANCE LINE
Izrazit karakter
DS 3 u izvedbi PERFORMANCE LINE odlikuje se s još elegantnijim izgledom i ekskluzivnom završnom obradom. Njegov privlačan stav upada u oči već na prvi pogled.
TEHNOLOGIJE
Upoznajte sisteme za pomoć u vožnji DS 3
DS IRIS SYSTEM
DS IRIS SYSTEM je naš najnoviji informacijski eko sistem koji je intuitivan, ergonomski dizajniran i potpuno po mjeri prilagodljiv. Uključuje osobnog pomoćnika s ekranom na dodir i naprednim glasovnim prepoznavanjem: DS IRIS SYSTEM izvršava sve vaše naredbe točno onako kako želite.
DS DRIVE ASSIST
Sistem DS DRIVE ASSIST nudi vozaču pomoć i omogućuje mu da u bilo kom trenutku ponovno preuzme kontrolu nad vozilom. To predstavlja jedan korak više prema autonomnoj vožnji. Inovativni sistem regulira brzinu i udaljenost u odnosu na vozilo koje vozi ispred vas i upravljanjem volana precizno usmjerava vozilo DS 3 u položaj na voznoj traci koji je odabrao vozač. Umjesto vozača upravlja brzinom i smjerom vožnje i time obezbjeđuje sigurnost i bezbrižnost za volanom.
DS MATRIX LED VISION
Farovi DS MATRIX LED VISION DS 3 podijeljeni su na tri module LED za kratka svjetla i jedan modul MATRIX BEAM za duga svjetla koji je također podijeljen na 15 neovisnih segmenata. Segmenti se uključuju i isključuju postepeno, ovisno o prepoznatim uvjetima u okolini koje detektuje kamera na gornjem dijelu vjetrobranskog stakla. Vozač može stalno voziti s dugim svjetlima bez zasljepljivanja ostalih učesnika u prometu. Tako se, na primjer, pri približavanju vozilu koje vozi ispred nas ili iz suprotnog pravca jedan dio svjetlosnog snopa oko vozila isključi da ga ne ometa i prati njegovo pomjeranje.

DODATNE TEHNOLOGIJE

Sistem za otključavanje vozila i pokretanje motora bez ključa Proximity

Zahvaljujući funkciji za hands-free pristup i pokretanje, DS 3 se automatski otključava kada mu se približite na udaljenost od dva metra, a istovremeno iz vrata izlaze ručke koje se elegantno uklapaju s karoserijom.  

Zatim možete svoje vozilo potpuno jednostavno pokrenuti putem prekidača Start/Stop. Kada se udaljujete od vozila, postupak je prilično sličan: ručice se slože, a vozilo se automatski zaključava.

 
Prozirni ekran za prikaz podataka u boji
Prošireni prikazivač u boji u visini očiju nudi virtualna vizualna iskustva koja su slična obogaćenoj stvarnosti. Digitalni podaci se reproduciraju na prozirnom ekranu koji se nalazi u vidnom polju vozača, tako da nikada ne mora skretati pogleda s njega. 
VISION 360

DS 3 je opremljen novim digitalnim kamerama na prednjem i zadnjem dijelu koje na velikom 10,3-inčnom ekranu na dodir optimalno prikazuju snimljene slike.

Za izvođenje svih manevara pri niskoj brzini, sistem za video pomoć Vision 360 vam prikazuje sliku vozila iz ptičje perspektive i njegove okoline. Ako se vozilo pomjeri prikaz se ažurira.

 
100% ELEKTRIČNI E-TENSE

Osvajanjem dvije titule svjetskog prvaka u Formuli E uspjeli smo da produbimo stručno znanje naših inženjera u oblasti električne energije i razviti novu generaciju izuzetno učinkovitih motora. Optimalno poboljšana aerodinamika i toplotna regulacija nove baterije DS 3 doprinose većem kapacitetu njegovog motora E-TENSE.

 

Izračunajte domet
Napunite svoj DS 3
gdjegod se nalazite.
Kliknite u donje polje i pogledajte ponudu priključaka za punjenje koji su prikladni za vaš model vozila.
POUR ALLER PLUS LOIN (HIDDEN)
Choisissez votre nouvelle DS
Dans votre DS STORE le plus proche ou directement en ligne sur notre site officiel DS EN LIGNE
POUR ALLER PLUS LOIN (HIDDEN)
Choisissez votre nouvelle DS
Dans votre DS STORE le plus proche ou directement en ligne sur notre site officiel DS EN LIGNE
POUR ALLER PLUS LOIN (HIDDEN)
Choisissez votre nouvelle DS
Dans votre DS STORE le plus proche ou directement en ligne sur notre site officiel DS EN LIGNE
Aplikacija MyDS

Informacije o dometu

Pomoću aplikacije MyDS možete tekuće pregledavati domet vašeg priključno hibridnog vozila. Tokom faza punjenja možete čak pratiti brzinu i trajanje punjenja.

Punjenje na daljinu

Pomoću funkcije za daljinsku kontrolu punjenja možete koristiti aplikaciju MyDS za aktiviranje punjenja ili programsko podesivog punjenja. Ova funkcija omogućuje vam punjenje u najpogodnijim vremenskim intervalima.

Grijanje i klimatiziranje na daljinu

S funkcijom za prethodno klimatiziranje putničkog prostora možete programirati grijanje ili hlađenje vašeg vozila. Funkcija je dizajnirana za vašu udobnost i pomaže vam povećati domet vaše baterije ako se vozilo puni.
USLUGE PO MJERI
ONLY YOU
Upoznajte naš program prilagođenih usluga
Asistenca
Uživajte u osjećaju bezbrižnosti sa asistencom

Pravno obavještenje

 

¹ Navedene vrijednosti potrošnje goriva i emisija CO2 su u skladu s testnim postupkom WLTP kojeg moraju za dobijanje homologacije od 1. septembra 2018. obaviti sva nova vozila. Postupak WLTP je zamijenio novi evropski vozni ciklus (NEDC) odnosno dosadašnji testni postupak. S obzirom na to da su testni uvjeti protokola WLTP realniji, izmjerene vrijednosti potrošnje goriva i emisija CO2 su u brojim slučajevima više od vrijednosti izmjerene po postupku NEDC. Vrijednosti potrošnje goriva, emisija CO2 i dometa mogu se mijenjati s obzirom na stvarne vozne uvjete pri upotrebi i raznih faktora kao što su: učestalost punjenja, stil vožnje, brzina, posebna oprema, opcijska oprema, tip guma, spoljašnja temperatura i toplotna udobnost u unutrašnjosti vozila. Za detaljnije informacije možete se obratiti vašem prodajnom mjestu. Za više informacija kliknite ovdje