OBAVIJEST ZA KLIJENTE TOKOM EPIDEMIJE COVID-19. 

VIŠE INFORMACIJA

DS 3 CROSSBACK E-TENSE: Sofisticiranost prelazi u 100% električni način.

Sa DS 3 CROSSBACK E-TENSE započinje nova era električnih vozila. Postiže više od 300 kilometara prema WLTP ispitnom postupku i jedinstvenom dizajnu: čeka vas inovacija marke DS.

* Slijedeći WLTP proceduru. Domet zavisi od opreme vozila, uslova vožnje i stila vožnje.

NAŠE ELEKTRIČNO VOZILO IZUZETNOG DOMETA

Baterija vašeg DS 3 CROSSBACK E-TENSE pruža vam veći domet. Zahvaljujući rekuperaciji energije tokom kočenja, možete voziti i do 320 kilometara *. Uz ovo moćno i istovremeno pouzdano vozilo, svako putovanje postaće izuzetno iskustvo.


* Doseg zavisi od opreme vozila, uslova vožnje i posebno stila vožnje.

SVE O DOSEGU VAŠEG VOZILA

Pred vama je novi svijet

Na domet električnog vozila mogu utjecati mnogi faktori, uključujući vremenske prilike i vaš stil vožnje. Saznajte više o elementima koji utječu na performanse baterije električnog vozila.

Brzina

Brzina je faktor koji najviše utječe na domet vašeg električnog vozila. Pri konstantnoj brzini od 130 km / h domet od 100% električnog vozila se prepolovi (prema WLTP proceduri).

Stil vožnje i karakteristike ceste

Način vožnje i brdovitost rute igraju ulogu u dometu vašeg električnog vozila. Pored ekološkog načina rada, odabranog između tri načina vožnje, predlažemo da se usredotočite i na ekološku vožnju. Korištenje regenerativnog kočenja i uglađen stil vožnje mogu vam povećati domet i do 20%.

Temperatura

U slučaju električnog vozila, baterije su jako opterećene zbog zagrijavanja aktiviranog na početku vožnje, što smanjuje njihov domet. Stoga se preporučuje da putnički prostor prethodno zagrijete ili ohladite putem aplikacije MyDS * dok se vaš DS 3 CROSSBACK E-TENSE još uvijek puni.

* Rad sistema i funkcionalnost ovise o pojedinoj državi (u BiH sustav radi s ograničenim mogućnostima)

Napunite baterije

NAŠA TEHNOLOGIJA U SLUŽBI VAŠE AUTONOMIJE

Načini vožnje

Regenerativno kočenje

Daljinsko predzagrijavanje*

Odaberite način koji vam najviše odgovaraVIŠE INFORMACIJA
Vaš automobil se sam puni tokom vožnjeVIŠE INFORMACIJA
Kada udobnost ide ruku pod ruku s dometomVIŠE INFORMACIJA

UVIJEK JE PRAVO VRIJEME ZA PUNJENJE

Postoji nekoliko načina za punjenje baterije vašeg električnog vozila. Vrijeme punjenja, naravno, ovisi o odabranom načinu punjenja.

Vozilo možete napuniti na uobičajenim parking mjestima. Na primjer kod kuće noću, a preko dana na poslu. Na dužim rutama možete napraviti kratku pauzu i zaustaviti se na brzoj stanici za punjenje. Na taj ćete način napuniti bateriju do 80% dometa u roku od 30 minuta.

Uređaji za punjenje

PRILAGOĐENA RJEŠENJA I USLUGE ZA VAS

Kablovi za punjenje

Punjenje kod kuće

Punjenje na putu

Dva kabela da ostanete povezani gdje god se nalaziliVIŠE INFORMACIJA
Jednostavno i brzoVIŠE INFORMACIJA
Napravite plan punjenja prije nego što krenete na put.VIŠE INFORMACIJA

PUNJENJE U POKRETU LAKO JE KAO KOD KUĆE.

Prije nego što krenete na put, samo napravite jednostavan plan rute, a mi ćemo vam pokazati dostupna mjesta punjenja na vašoj ruti. Na priključku za brzo punjenje od 100 kW možete povećati domet za 9 kilometara svake minute.

KONTROLIRAJTE SVOJ AUTOMOBIL VRHOVIMA PRSTIJU

Upravljajte svojim električnim automobilom sa pametnog telefona pomoću aplikacije MyDS

Informacije o dometu

Pomoću aplikacije za pametni telefon MyDS možete vidjeti trenutno stanje napunjenosti automobila i približni preostali domet. Kada je automobil priključen na struju, prikazuju se i brzina i očekivano preostalo vrijeme punjenja.

Daljinsko punjenje*

Pomoću kontrole daljinskog punjenja možete koristiti aplikaciju MyDS da biste započeli punjenje ili pokrenuli programirano punjenje. Programirano punjenje omogućava vam upotrebu najkorisnijih energetskih stopa za punjenje baterije.

*Funkcija daljinskog upravljanja mobilnom aplikacijom MyDS trenutno nije dostupna za BiH.

Daljinsko vodenje klima uređaja*

Konfiguriranje termičke unaprijed postavljene funkcije kokpita omogućuje programiranje grijanja ili klimatizacije vašeg automobila. Dizajnirana za vašu udobnost, ova funkcija također čuva raspon baterija ako se automobil puni.

*Funkcija daljinskog upravljanja mobilnom aplikacijom MyDS trenutno nije dostupna za BiH.

UŽIVAJTE U NEZABORAVNOJ VOŽNJI S ELEKTRIČNIM VOZILOM.

Saznajte o mnogim prednostima električnog vozila.

Čistije i snažnije vozilo

DS 3 CROSSBACK E-TENSE je od samog početka dizajniran kao električno vozilo: nudi vam efikasnu kombinaciju stila i udobnosti za nezaboravne užitke u vožnji. Moment odmah dostupan, uzorna efikasnost: pripremite se za novo iskustvo.

Uspostavite privilegirani odnos s gradom

Zbog zagađenja danas su u mnogim gradovima uvedena ograničenja režima saobraćaja. DS 3 CROSSBACK E-TENSE opremljen je plavo LED diodom smještenom na vrhu vjetrobranskog stakla i najavljujući da vozite s električnim pogonom. Ovo će vam omogućiti pristup određenim ulicama ili područjima u kojima vrijede ograničenja.

Iskoristite vladine poticaje

Električno vozilo ili priključni hibrid: iskoristite ekološke subvencije. U 2019. godini eko subvencija za 100% električno vozilo iznosila je 6000 € * (odnosi se na kupovinu novog / testnog električnog vozila bez emisije CO2 i za vozilo preuređeno u električni pogon, kategorija M1)

Štednja tokom vijeka trajanja vašeg DS vozila

Električna energija je jedan od najefikasnijih oblika energije, posebno kod regenerativnog kočenja, što omogućava bolje upravljanje energijom. Pored toga, neke komponente, poput kočionih diskova, sporije se troše. S financijskog stajališta, električna energija ima više koristi u odnosu na dizel ili benzin.

Pravne napomene

Pravne napomene : Navedene vrijednosti dometa i potrošnje energije u skladu su s postupkom ispitivanja WLTP na osnovu kojeg su nova vozila odobrena od 1. septembra 2018. Oni mogu varirati ovisno o stvarnim uvjetima upotrebe i različitim faktorima kao što su: brzina , toplotna udobnost u vozilu, stil vožnje i spoljna temperatura. Vrijeme punjenja ovisi posebno o snazi ​​ugrađenog punjača u vozilu, kablu za punjenje, kao i vrsti i snazi ​​korištene stanice za punjenje. Obavezno kontaktirajte svoje prodajno mjesto za više informacija. Više informacija ovdje.