PREMIJERNA PREZENTACIJA TEHNOLOGIJA VOZILA DS 4

2. decembra 2020

DS Automobiles otkriva ime svoje najnovije kreacije iz premium M1 segmenta, DS 4.

Najnoviji model obuhvaća najnapredniju ugrađenu tehnologiju i započinje pisanje novog poglavlja u istoriji marke DS Automobiles.
Inovativne tehnologije za ovu kategoriju vozila, poput elektrifikacije E-TENSE, mogućnosti uspostavljanja veze u čistom i digitalnom interijeru, udobnosti i mira u vožnji te prepoznatljivo DS osvjetljenje.

DS 4 model je premijskog segmenta M1, u kojem se isprepliću stručno osposobljeno francusko znanje u polju prestiža i napredne tehnologije, proslavljeno hrabrim dizajnom. Vozilo je dizajnirano za kupce koji teže stilu, čistim linijama, intuitivnosti, tehnologiji i užitku u vožnji. Svojim konceptom zadovoljit će različite kupce.

Izbor tehnologija za DS 4 posebno je promišljen, tako da se ističe u četiri područja: elektrifikacija E-TENSE, mogućnost uspostavljanja veze u čistom i digitalnom interijeru, udobnost i mir u vožnji i dizajn prepoznatljiva DS rasvjeta.

Arhitektonska zgrada

Novom verzijom EMP2 dizajnerske osnove postignuti su željeni razmjeri i aerodinamičke performanse. Jedinstveni omjer karoserije i kotača u ovom segmentu automobila i među premium vozilima pridonio je razvoju atletski isklesanog i učinkovitog oblika tijela, posebno s novom zračnom rešetkom, spuštenim poklopcem poklopca motora i bokobrana i podom 2. reda ...

Smanjena težina

Zajedno s novom verzijom konstrukcijske baze EMP2, predstavljeni su novi dijelovi od kompozitnih materijala, dijelovi zgrade od termički komprimiranog materijala i još kompaktniji dijelovi, poput sklopa klima uređaja, koji su osigurali još više prostora za skladištenje prostora.

Sigurnost

Nova verzija konstrukcije EMP2 dizajnirana je u skladu s najnovijim i najstrožim zakonskim standardima u pogledu sudara i zaštite potrošača bez ikakvih ograničenja na ukupnu težinu izgrade.

Vozne osobine i zvučna izolacija

Nova verzija dizajnerske osnove EMP2 podigla je koncept bezbrižne vožnje, kojem marka DS Automobiles posvećuje veliku pažnju, na viši nivo. Različita tehnička rješenja, poput spajanja-lijepljenja (za izradu vozila koristi se gotovo 34 metra ljepila i točkastih zavara), kao i potpuno redizajnirani dijelovi šasije i upravljača pružaju primjeran komfor u vožnji zahvaljujući optimalnoj krutosti karoserije i izuzetnom držanju puta, poziva vas da uživate u vožnji.

Priključni hibrid

Nova verzija EMP2 baze dizajna pogodna je za ugradnju sklopa hibridnog pogona najnovije generacije bez negativnih efekata na prostranost unutrašnjosti. Četvorocilindrični turbo motor sa 180 konjskih snaga radi zajedno sa elektromotorom od 110 konjskih snaga ugrađenim u EAT8 mjenjač, ​​pružajući ukupno 225 konjskih snaga. Kombiniranu jedinicu napaja visoko efikasna baterija s novim ćelijama kompaktnijeg dizajna i većeg kapaciteta, koja je postavljena na stražnji dio polukrute osovine i pruža više od 50 kilometara dometa u režimu nula emisija (kombinirana vožnja prema postupku ispitivanja WLTP).