OBAVIJEST ZA KLIJENTE TOKOM EPIDEMIJE COVID-19. 

VIŠE INFORMACIJA

DS 4

STVOREN ZA SVIJETLU BUDUĆNOST

Od 56233 KM uključujući PDV

[cle1: DS4_DESKTOP Lang:BS]
 

SNAGA

Od 130 do 225 KS

Dostupno s priključno hibridnim motorima.

DIMENZIJE

Dužina: 4,40 metara

Širina: 1,87 metara

Visina: 1,49 metara

POTROŠNJA / EMISIJE (WLTP KOMBINIRANI CIKLUS)

Od 1,4 l do 5,7 l/100 km

Od 29 do 136 g CO₂/km

ZADIVLJUJUĆI Potpuno nova vizija o automobilu

DS 4 privlači nas i očarava svojim zadivljujućim proporcijama, karizmatičnim izgledom i mišićavim stavom. U njegovoj unutrašnjosti se tehnologije obogaćene stvarnosti savršeno stapaju s putničkim prostorom, gdje vlada nadasve pročišćeni oblikovni dizajn koji je tehnološki usavršen i ujedno ergonomski.

 

Vozilo će biti dostupno u prvoj polovici godine 2022.

Motori, koji su dostupni za DS 4*

PRIKLJUČNI HIBRID

E-TENSE 225 KS

BENZINSKI

PureTech 130 KS s automatskim mjenjačem

PureTech 180 KS s automatskim mjenjačem

PureTech 225 KS s automatskim mjenjačem

DIZEL

BlueHDi 130 KS s automatskim mjenjačem

Upoznajte različite izvedbe vozila DS 4

Svaka od naših izvedbi dizajnirana je tako da se u nju može ugraditi priključno hibridni motor E-TENSE 225 KS bez negativnih posljedica na unutrašnji prostor ili zapreminu prtljažnika.

GRAFIČKI I DINAMIČAN  

Profinjen i karizmatičan slog

Linije vozila DS 4 oslikava tekuće i izražajno kretanje zahvaljujući velikim točkovima, atletskom obliku karoserije i aerodinamičnom profilu. Isklesana zadnja svjetla idealno se prilagođavaju elegantnom obliku pozadine za zadivljujući i spektakularni identitet.

PRODORAN POGLED

Hipnotički farovi DS MATRIX LED VISION povezani s dnevnim svjetlima sastoje se od 98 LED dioda poput pravih svjetlosnih zraka koja vozilu DS 4 daju privlačan i prodoran pogled koji je zavodljiv i istovremeno inovativan.

VELIČANSTVENI TOČKOVI

Svaki model felgi, dizajniran za DS 4, tretiran je s najvećom pažnjom obrade i može se pohvaliti potpuno jedinstvenom kreativnošću. Dostupne su najviše 20-inčne felge koje svojim ekstravagantnim oblikovnim dizajnom naglašavaju brzinu i impozantno držanje vozila.

SMJELE LINIJE

Izvrsne i aerodinamične linije vozila DS 4 ocrtavaju upečatljiv profil koji između ostalog osigurava i manju potrošnju goriva. Pročišćen stil obogaćuju upadajuće ručice na vratima koje idealno odgovaraju linijama vozila DS 4.

Raznolikost Istaknite svoj stil

Nadahnut karakteristikama kako SUV-kupea tako i kompaktne limuzine sa petoro vrata, DS 4 je vrlo atraktivan koncept zbog brojnih mogućnosti za individualizaciju izgleda. Izbor DS 4 dobio je još dve izvedbe: DS 4 Performance Line koja u vama budi takmičarski duh i DS 4 CROSS za avanturiste.

BOJE KAROSERIJE VOZILA DS 4

1
NAZAD NA BOJE
1
Zlata Copper Gold
1
Bjela Cristal Pearl
1
Siva Gris Laqué
1
Siva Gris Platinum
1
Crna Perla Nera
1
Crvena Rouge Velvet

*Nisu prikazane sve kombinacije boja. Za više informacija pogledajte cjenik ili se obratite prodajnom savjetniku DS.

 

SVE FELGE VOZILA DS 4

1
[cle1: SIDNEY_DS_4 Lang:BS]
20'' aluminijumske felge SYDNEY
[cle1: LIMA Lang:BS]
19'' aluminijumske felge LIMA
[cle1: SEVILLA_DS_4_ Lang:BS]
19'' aluminijumske felge SEVILLA
19'' aluminijumske felge SAPPORO
19'' aluminijumske felge FIRENZE
19'' aluminijumske felge MINNEAPOLIS

*Navedene informacije su isključivo informativnog karaktera. Zadržavamo pravo promjene informacija o cijenama bez prethodne najave. Molimo da se prije zaključivanja kupoprodajnog ugovora kod ovlaštenog prodavca informišete detaljnije o modelu.

 

DIZAJN UNUTRAŠNJOSTI Čista elegancija našeg stručno potkovanog znanja

DS 4 izaziva osjećaj izuzetne pročišćenosti s ekranima ugrađenim u armaturnu ploču, upravljačkim prekidačem E-TOGGLE, stiliziranim prekidačima za električno pomicanje stakala i neprimjetnim središnjim ventilacijskim otvorima DS AIR. Na osnovu svog stručno potkovanog znanja, za usavršavanje unutrašnjosti naši timovi su odabrali jedinstvene materijale, kao što su karbonska vlaka, drvo jasena braon boje i koža koja može biti zrnasta ili napa s dizajnom remena ručnog sata, koja se smatra legendarnom karakteristikom marke.

360 ° POGLED

Unutrašnjost Opéra u braon boji Criollo sa sjedalima od kože s dizajnom remena ručnog sata

Uživajte u kvalitetu naše najprestižnije unutrašnjosti Opéra u braon boji Criollo. Naša legendarna sjedala u napa koži s dizajnom remena ručnog sata koja imaju neposredno na naslonima potpis DS dostupna su s funkcijama za ventilaciju, masažu ili grijanje, pružajući vam udobnost na putu u svim godišnjim dobima.

Vrhunska veličanstvenost

Iskoristite bogat izbor profinjenih materijala s kojima možete prekriti unutrašnjost vozila DS 4: tkanina Tungstène, Alcantara®, platnena tkanina DS ili koža napa i zrnasta koža koje krase prestižni završni dodaci, kao na primjer biserni šavovi, giljoširana dekoracija clous de Paris ili drvo jasena i kovana karbonska vlakna. Pomoću ambijentalnog osvjetljenja podesivog po mjeri možete stvoriti privlačnu atmosferu prema vašem ukusu. 

Grijani volan koji je u potpunosti prekriven kožom

Ultimativni detalj izvedbi s najbogatijom opremom predstavlja volan koji je u potpunosti prekriven zrnastom kožom i uključuje funkciju grijanja koja vam nudi najviši nivo udobnosti u vožnji.

ERGONOMIJA I PROFINJENOST Upoznajte DS E-TOGGLE i DS AIR

Neprimjetan ventilacijski otvor DS AIR, koji idealno pristaje armaturnoj ploči, nudi inovativan sistem prozračivanja s nečujnim i istovremeno učinkovitim djelovanjem. Zahvaljujući njegovom kompaktnom obliku, dizajn armaturne ploče izgleda još pročišćenije i minimalnije.

Nadasve diskretno postavljen i inovativni prekidač DS E-TOGGLE, koji je zamijenio klasičnu ručicu mjenjača, naglašava tehnološku nježnost i eleganciju putničkog prostora.

Funkcija Quick Launch DS AIR 

Jednim samim pritiskom možete uključiti funkciju Quick Launch središnjeg ventilatora DS AIR. Ventilacijski sistem aktivira silovit protok vrućeg ili hladnog zraka, u zavisnosti od spoljašnjih vremenskih uvjeta, čime se u putničkom prostoru brzo uspostavlja ugodna atmosfera. Istovremeno možete uključiti funkciju grijanja ili ventiliranja sjedala (ako je vaš DS 4 opremljen ovom funkcijom) kako biste osigurali najudobniju temperaturu.

Snaga zvuka

HiFi System FOCAL Electra®

Priuštite si zvučna iskustva prožeta neusporedivo čistim zvukom, zahvaljujući izuzetnom zvučnom sistemu koji obuhvata 14 zvučnika i ima 690 vati snage. Još više udobnosti nude vam višeslojna stakla sa zvučnom izoliranom folijom koja poboljšavaju zvuk Hi-Fi sistema FOCAL Electra® i stvaraju mirno i bezbrižno okruženje.

 

TEHNOLOGIJA Uživajte u uzbudljivim i virtualnim osjećajima u vožnji.

DS 4 utjelovljuje "tehnologiju obogaćene stvarnosti" koja ekskluzivno spaja vrhunsku tehnologiju i obogaćenu stvarnost. Veća učinkovitost, bolja povezivost i više inovacija za još bogatija iskustva tokom vožnje i za vašu sigurnost.

DS EXTENDED HEAD UP DISPLAY

Za intuitivan i bezbrižan pogled na cestu

Prošireni prikazivač u visini očiju nudi virtualna vizualna iskustva koja su slična obogaćenoj stvarnosti. Kroz vjetrobransko staklo projicira digitalne podatke na udaljenosti od 4 metara u slici s 21-inčnom dijagonalom, tako da izgledaju kao da su prikazani neposredno na cesti i vozač ne mora skretati pogleda.

DS IRIS SYSTEM

Vaš senzorički vođeni pomoćnik

DS IRIS SYSTEM je naš najnoviji informacijski eko sistem koji je intuitivan, ergonomski dizajniran i potpuno po mjeri prilagodljiv. Uključuje osobnog pomoćnika koji djeluje u povezanosti s korisničkim sučeljem na dodir koji prepoznaje ono što mu kažete, tako da sistem izvodi ono što želite i onako kako želite.

DS SMART TOUCH

Prečice na dohvat prstiju

Zahvaljujući sistemu DS SMART TOUCH možete jednim samim pokretnom uključiti jednu od vaših omiljenih prečica (cilj puta, kontakti, autoradio, podešavanje klima uređaja…) bez skretanja pogleda s ceste. Ekran na dodir koji je idealno postavljen na dohvat roke prati vaše pokrete i prepoznaje određene pokrete, na primjer za uvećanje slike, smanjenje slike ili pisanje.

DS DRIVE ASSIST

Vožnja nove generacije

Sistem DS DRIVE ASSIST smo razvili u cilju kako bi vam pomogli i omogućili da u bilo kom trenutku ponovo preuzmete kontrolu nad vozilom. DS DRIVE ASSIST regulira brzinu i udaljenost u odnosu na vozilo koje vozi ispred vas i upravljanjem volana precizno usmjerava DS 4 vozilo u položaj na voznoj traci koju ste odabrali. Umjesto vozača upravlja brzinom i smjerom vožnje i time obezbeđuje sigurnost i bezbrižnost za volanom.

DS DRIVE ASSIST 2.0* obogaćuje iskustva u automatskoj vožnji s poluautomatskom promjenom vozne trake, prilagođavanjem brzine u krivinama i prethodnim prikazom preporučene brzine prema signalizaciji.

 

 

*Dostupno kasnije.

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION

Predvidite događanje na cesti

Pomoću četiri senzora visine podvozja i tri mjerača ubrzanja koji djeluju u povezanosti s kamerom na vrhu vjetrobranskog stakla, DS ACTIVE SCAN SUSPENSION tekuće prilagođava djelovanje svakog točka kako bi potpuno nesilovito podesio tvrđi ili mekši ovjes, ovisno o nepravilnostima na cesti.

DS NIGHT VISION

Da vidite ono što se noću ne može vidjeti

Infracrvena kamera, koja je ugrađena u ukrasnu masku vozila DS 4, prepoznaje pješake i životinje do udaljenosti od 200 metara i prikazuje ih na digitalnoj instrument tabli, tako da možete unaprijed predvidjeti opasnost i sigurno reagirati. Ovo predstavlja veliku prednost na području sigurnosti koja vam osigurava mirnu vožnju i usred noći.

DODATNE TEHNOLOGIJE

Upoznajte i ostale tehnologije, koje su dostupne za DS 4.

DS MATRIX LED VISION

Paket za prepoznavanje prometa iza vozila

Inteligentno osvjetljenjeKliknite za više informacija
Nikada više se nemojte dopustiti iznenaditi.Kliknite za više informacija

ADML Proximity

Kada se vozilu DS 4 približite na udaljenost dva metra, automatski se otključava i pri tom se izvlače ručice vrata koje su do tada bile neprimjetljive. Zatim možete svoje vozilo potpuno jednostavno pokrenuti putem prekidača Start/Stop. Kada se udaljavate od vozila postupak je potpuno isti: ručice vrata se uvlače, a vozilo se automatski zaključava.

Automatsko kočenje u nuždi

Kako danju tako i noću sistem prepoznaje prepreke kao što su vozila (koje voze u istom smjeru ili su zaustavljena), kao i pješake, bicikliste i motore koji se nalaze u vašoj voznoj traci. U slučaju neizbježne opasnosti, sistem na to upozorava vozača vizualnim i zvučnim signalom. Ako se vozač još uvijek ne odazove, aktivira se automatsko kočenje.

Prepoznavanje znakova ograničenja brzine

Prepustite se optimalnoj udobnosti u vožnji zahvaljujući tehnologiji za prepoznavanje prometnih znakova za ograničenje brzine i signalizaciju. Sistem očitava podatke sa stalnih i privremenih prometnih znakova koji se nalaze uz cestu, a zatim ih prikaže na instrument tabli kako bi vas u realnom vremenu obavijestio o eventualnom prekoračenju brzine. Podešenu vrijednost tempomata/limitatora brzine možete promijeniti da brzinu vozila prilagodite prepoznatom ograničenju.

Aktivno upozorenje na nenamjernu promjenu vozne trake

Sistem Lane Keeping Assist prepoznaje da ste prešli preko crte i automatski vas preusmjerava nazad na vašu voznu traku. Ovaj opcijski sistem možete u bilo kom trenutku isključiti tako da čvrsto držite volan ili pritiskom na dugme omiljenih funkcija za vožnju.

E-TENSE Mobilnost nove generacije

Kombinacija električne energije i benzinskog goriva našeg priključno hibridnog motora E-TENSE sa 225 konjskih snaga nudi dinamičnost i fleksibilnost. Iskoristite prednosti niskih emisija, niske potrošnje goriva i visoko efikasnog i nečujnog pokretanja.


UMJETNOST PUTOVANJA Učinite svoja najljepša putovanja još ugodnijim uz vozilo DS 4

Obogatite svoja iskustva DS s našim izborom profinjenih i elegantnih proizvoda koje smo dizajnirali i posebno razvili za vas prema najvišim standardima i sa svim našim stručno potkovanim francuskim znanjem.

USLUGE PO MJERI

Pravno obavještenje

¹Navedene vrijednosti potrošnje goriva i emisija CO2 su u skladu s testnim postupkom WLTP, kojeg moraju za dobijanje homologacije od 1. septembra 2018. obaviti sva nova vozila. Postupak WLTP je zamijenio novi evropski vozni ciklus (NEDC) odnosno dosadašnji testni postupak. S obzirom na to da su testni uvjeti protokola WLTP realniji, izmjerene vrijednosti potrošnje goriva i emisija CO2 su u brojim slučajevima više od vrijednosti izmjerene po postupku NEDC. Vrijednosti potrošnje goriva, emisija CO2 i dometa mogu se mijenjati s obzirom na stvarne vozne uvjete pri upotrebi i raznih faktora kao što su: učestalost punjenja, stil vožnje, brzina, posebna oprema, opcijska oprema, tip guma, spoljašnja temperatura i toplotna udobnost u unutrašnjosti vozila. Za detaljnije informacije možete se obratiti vašem prodajnom mjestu. Za više informacija kliknite ovdje.