ALLER AU CONTENU
DS 9
DS 9
Snaga elegancije
Priključni hibrid

Do 360 konjskih snaga

SNAGA

(200 KS motora s unutrašnjim izgaranjem + 110 KS električnog motora u prednjem dijelu i 113 KS električnog motora u zadnjem dijelu)

Do 62 km

ELEKTRIČNI DOMET

(u kombiniranom ciklusu vožnje WLTP¹ i 65 km u gradskom ciklusu vožnje)

2:23

PUNJENJE

do 100 % napunjenosti (na zidnoj punionici)

Legendarni
Dizajn spoljašnosti: dragulj profinjenosti

Nedavno smo dizajnirali limuzinu s priključnim hibridnim motorom E-TENSE kako bi vam ponudili tehnološku izvrsnost, izuzetnu udobnost i neusporedivu eleganciju.

 

 

BRIŽLJIVO IZRAĐENI DETALJI
Poklopac motora naše limuzine ukrasili smo sabljastom letvom od giljoširanog metala »Clous de Paris«. Njegova završna obrada je umjetnički i tehnološki dovršena po inspiraciji luksuznih satova.
RUČICE KOJE VAM OTVARAJU VRATA
Izvana možete se diviti čarobnim ručicama na vratima koje izađu kada priđete vozilu i vraćaju se unutra, kada se udaljujete od njega.
ŠARMANTAN SVJETLOSNI PODPIS
Farovi DS ACTIVE LED VISION, karakteristični za marku DS Automobiles, uklapaju se i oživljavaju odmah nakon otvaranja, a zadnja svjetla s 3D Full LED tehnologijom čine našu limuzinu još privlačnijom.

Jedinstvena izvrsnost francuskog stručnog znanja
Jedinstvena izvrsnost francuskog stručnog znanja
DS LOUNGE
Dizajn unutrašnjosti: oličenje elegancije
DS 9 je dizajniran s ciljem da svakom putniku pruži obilje prostora i jednak nivo udobnosti. Kako prednja tako i zadnja sjedala ima funkciju masaže i ventilacije. Alcantara© prekriva krovnu oblogu doprinosi osjećaju vedrine.
Sveprisutnost kože
Najprestižniji odraz naše vrhunske izrade, unutrašnjost OPERA izrađena je od najfinije napa kože koja prekriva cijelu armaturnu ploču, središnju konzolu i legendarna sjedala s dizajnom remena ručnog sata.  Ovaj ekskluzivni potpis krasi i volan koji je u potpunosti presvučen kožom.
Giljoširana dekoracija »Clous de Paris«
Naši majstori su svakoj završnoj obradi posvetili maksimalnu preciznost po uzoru na obradu dragog kamenja. Po inspiraciji tehnike obrade luksuznih satova, upravljački prekidači ukrašeni su giljoširanom dekoracijom »Clous de Paris« ukrasom u obliku mali ekserčića s piramidalnom glavom koji su međusobno usklađeno ispreplitani.
Biserni dekorativni šavovi
Naši majstori za izradu kože izradili su dekorativne biserne šavove, posebno elegantnu konačnu obradu u obliku bisera za dodatno poboljšani izgled kože i unutrašnjosti. Ovaj mali detalj iz svijeta visoke mode postao je jedinstveni potpis marke DS Automobiles.
Sat BRM R180
Sat B.R.M R180 koji je dizajniran u partnerskoj saradnji s markom B.R.M Chronographes pri pokretanju vozila veličanstveno izlazi iz svog ležišta na armaturnoj ploči. Sat je tehnološki napredan i elegantno dizajniran, a ima i funkciju za automatsko podešavanje vremena prema godišnjim dobima i putovanju.  
Naslon za ruke Lounge
U sredini između zadnjih sjedala nalazi se Lounge naslon za ruke presvučen napa kožom koji pridonosi ukupnoj udobnosti. Na njemu se nalaze USB utičnice i prekidači za uključivanje masaže na zadnjim sjedalima.
Kožni obruč volana
Dopustite da vas očara ljepota materijala koji prekrivaju unutrašnjost vozila DS 9, a još posebno naša koža koja krasi armaturnu ploču i volan.
Zvučnici Hi-Fi FOCAL Electra®
Za DS 9 su naši stručnjaci razvili potpuno poseban koncept zvučne izolacije. Uz višeslojna stakla sa zvučno izoliranom folijom, namijenili su mu karoseriju koja je izrađena po tehnologiji varenja-lijepljenja koja uklanja vibracije, stvarajući u unutrašnjosti miran i bezbrižan ambijent. Ovo istinsko remek-djelo dodatno naglašava pročišćen zvuk koji reproduciraju sistem Hi-Fi FOCAL Electra® i njegovih 14 zvučnika od 515 W.
TEHNOLOŠKI
Kada najmodernija tehnologija stoji uz vas
DS 9 dizajniran je imajući na umu vašu udobnost i uključuje najnoviju tehnologiju.
POVEZIVO VOZAČEVO MJESTO S ASISTENTOM DS IRIS SYSTEM
Virtualno i tehnološki napredno vozačevo mjesto opremljeno je 12,3“ digitalnom instrument tablom, velikim 12“ HD središnjim zaslonom na dodir i osobnim asistentom DS IRIS SYSTEM, koji obuhvaća zaslon osjetljiv na dodir i funkciju prepoznavanja glasa te izvršava vaše naredbe. Jednom gestom ili riječju možete pristupiti svim bitnim informacijama za vožnju i udobnost.
DS ACTIVE SCAN SUSPENSION
Inteligentni sistem ovjesa djeluje u povezanosti s kamerom na gornjem dijelu vjetrobranskog stekla i više senzora pomoću kojih tekuće skenira nepravilnosti na cesti. U samo nekoliko mili sekundi posreduju podatke kompjuteru koji prilagođava djelovanje svakog točka posebno. Na osnovu ovih informacija uspostavlja tvrđi ili mekši ovjes da vam osigurava optimalnu udobnost.
DS ACTIVE LED VISION
Tehnologija DS ACTIVE LED VISION za prednje farove LED i tri okretljiva modula upravlja s nekoliko načina osvjetljenja koji se prilagođavaju svakoj situaciji u vožnji. Moduli djeluju simultano i u realnom vremenu prilagođavaju kut, jačinu i domet svjetlosnog snopa ovisno o uvjetima vožnje (vremenski uvjeti, svjetlost). Osvjetljenje se tekuće prilagođava i pruža vam visokokvalitetnu vidljivost bez obzira na to vozite li u gradu, ruralnom području ili na autocesti.
DS DRIVE ASSIST

Sistem DS DRIVE ASSIST smo razvili u cilju kako bi vozaču pomogli i omogućili da u bilo kom trenutku ponovo preuzme kontrolu nad vozilom. Inovativni sistem prilagođava brzinu i razdaljinu do vozila koje vozi ispred nas, a upravljanjem volana precizno kontrolira smjer vozila DS 9 na njegovoj voznoj traci s obzirom na podešavanja i navike vozača. Umjesto vozača upravlja brzinom i smjerom vožnje i time obezbjeđuje sigurnost i bezbrižnost za volanom.

Sistem također upravlja fazama zaustavljanja (do 3 sekunde) i ponovnog pokretanja vozila u gustom prometu.

DS NIGHT VISION
Noću vaš DS 9 skenira cestu u stvarnom vremenu uz pomoć infracrvene kamere ugrađene u prednjoj ukrasnoj maski. Sistem prepoznaje pješake i životinje na udaljenosti do 100 metara tako da možete unaprijed predvidjeti opasnost i sigurno reagirati.
DS PARK PILOT

Sistemom DS PARK PILOT izvođenje manevara tokom parkiranja sasvim je jednostavno.

 

Inteligentni sistem prepoznaje slobodno parking mjesto koje odgovara dimenzijama vozila DS 9 tako što jednostavno prođe pored njega brzinom do 30 km/h. Zahvaljujući ovoj novoj tehnologiji za pomoć vozilo u potpunosti samostalno parkira, bilo bočno ili pravougaono, bez da vozač mora upravljati volanom ili papučicama.

E-TENSE
Užici u vožnji s priključnim hibridom.

 

 

Načini vožnje
Za volanom vozila DS 9 E-TENSE imate na raspolaganju četiri načina vožnje koji iz baterije crpe različitu količinu energije. U načinu nultih emisija većina relacija od kuće do posla može se obaviti bez potrošnje goriva. Sportski način E-TENSE iskorištava maksimalne mehaničke performanse vozila DS 9 s prilagođavanjem kartografije papučice za ubrzavanje, mjenjača, volana i kontroliranog ovjesa. Hibridni način automatski upravlja različitim vrstama energije tokom vožnje sa 100% električnim pogonom, 100% benzinskim gorivom ili kombinacijom obje vrste energije ako situacija to zahtijeva. U načinu za udobnost može se aktivirati sistem DS ACTIVE SCAN SUSPENSION.  Na osnovu ovih informacija uspostavlja tvrđi ili mekši ovjes da vam osigurava optimalnu udobnost.
Regenerativno kočenje
Tokom usporavanja kinetička energija koju proizvode točkovi pretvara se u električnu energiju.  To povećava domet baterije do 15%.
Funkcija E-SAVE
O ovom načinu možete sačuvati električnu energiju kako biste posljednjih nešto kilometara prešli sa 100% električnim pogonom. Na ovaj način moći ćete nesmetano voziti po predjelima gdje su na snazi ograničenja prometnog režima.

OSJEĆAJ

DS 9 E-TENSE 4x4 360
Razvojni dizajn i preciznu izradu motora i podvozja nagledao je sportski tim DS Performance koji je u sezonama 2019. i 2020. osvojio sve moguće titule prvaka u Formuli E, zbog čega se vozilo odlikuje izuzetnim ponašanjem na cesti. Bezbrižna vožnja koju kupci marke DS Automobiles veoma cijene, s vozilom DS 9 E-TENSE 4x4 360 postigla je nove visine. Izuzetno precizna izrada rezultat je beskompromisne ravnoteže između ponašanja na cesti i ultimativne udobnosti.
Prednosti priključnog hibrida
Nečujno djelovanje i udobnost u vožnji
Uživajte u tihoj i nečujnoj vožnji pokretanjem vozila u načinu bez emisija.  Kod modela DS 9 E-TENSE tišina u vozilu još je uočljivija zahvaljujući zvučno izoliranim višeslojnim staklima iz serijske opreme.
Emisije
Za naše modele E-TENSE možete birati između dva motora (250 KS i 360 KS s pogonom na sva četiri točkova) s emisijama u rasponu od 26 do 41 grama CO₂/km.
Prtljažni prostor i udobnost boravka
Zahvaljujući 2,89 metara dugom međuosovinskom razmaku, DS 9 pruža obilje prostora i udobnosti v putničkoj kabini čemu doprinosi i elegantan naslon za ruke između zadnjih sjedala od napa kože. S 510 litara zapremine u prtljažniku DS 9 E-TENSE jedan je od najvećih u svom segmentu.
Posebne usluge E-TENSE
Iskoristite brojne usluge marke DS Automobiles koje vam olakšavaju svakodnevni život: pronađite lokaciju punionica i planirajte punjenje ili naručite montažu stanice za punjenje u svom domu, sve to direktno s pametnog telefona ili vozila.
Snaga priključnog hibrida
Pogonski sklop E-TENSE 4x4 360 s dva električna motora, jednim u prednjem i jednim u zadnjem dijelu, pruža do 360 konjskih snaga za iznimne vozne performanse.
Domet
Prebacite u način nultih emisija.
Na domet priključno hibridnog vozila mogu utjecati brojni faktori među kojima su vremenski uvjeti, brzina ili stil vožnje.
Brzina
Brzina je jedan od parametara koji najviše utječu na domet vašeg priključnog hibridnog vozila. Ako želite optimalno povećati domet vašeg vozila, održavajte stalnu i umjerenu brzinu.
Stil vožnje i reljef
Vaš stil vožnje i reljef ceste imaju veliki utjecaj na domet priključno hibridnog vozila.  Osim izbora načina Eco koji je jedan od četiri načina vožnje, savjetujemo vam da se fokusirate na regenerativno kočenje i smiren stil vožnje, jer time možete povećati domet za čak 15%.
Toplotna udobnost i grijanje
U slučaju velikih vrućina ili temperatura ispod nule, baterija mora osigurati energiju za hlađenje ili zagrijevanje putničkog prostora tako da u zimsko vrijeme može potrošiti i do 35% dodatne energije. Zbog toga se preporučuje da putnički prostor unaprijed zagrijete ili ohladite dok je vozilo još na punjenju.
Izračunajte domet
Promijenite postavke u nastavku i pogledajte njegov domet
Izračunajte svoje vrijeme punjenja
Izračunajte trajanje punjenja prema vašoj opremi
Iskoristite prednosti prilagođene montaže
DS Automobiles nudi vam pomoć pri odabiru i montaži rješenja za punjenje koje najbolje odgovara vašim potrebama: od jednostavne utičnice u domaćinstvu do stanice za punjenje Wallbox koju vam pruža naš partner Free2move eSolutions.
Aplikacija MyDS

Informacije o dometu

Pomoću aplikacije MyDS na svom pametnom telefonu provjerite status punjenja ili procijenjeni preostali domet u stvarnom vremenu. Dok se vaše vozilo puni prikazani su također brzina i predviđeno trajanje punjenja.

Punjenje na daljinu

Pomoću funkcije za daljinsku kontrolu punjenja možete koristiti aplikaciju MyDS za aktiviranje punjenja ili programsko podesivog punjenja. Ova funkcija omogućuje vam punjenje u najpogodnijim vremenskim intervalima.

Grijanje i klimatiziranje na daljinu

S funkcijom za prethodno klimatiziranje putničkog prostora možete programirati grijanje ili hlađenje vašeg vozila. Funkcija je dizajnirana za vašu udobnost i pomaže vam povećati domet vaše baterije ako se vozilo puni.
USLUGE PO MJERI
ONLY YOU
Upoznajte naš program prilagođenih usluga
Ugovori o uslugama
Uživajte u osjećaju bezbrižnosti s našim ponudama za održavanje i pomoć.

Pravno obavještenje

 

¹ Navedene vrijednosti potrošnje goriva i emisija CO2 su u skladu s testnim postupkom WLTP kojeg moraju za dobijanje homologacije od 1. septembra 2018. obaviti sva nova vozila. Postupak WLTP je zamijenio novi evropski vozni ciklus (NEDC) odnosno dosadašnji testni postupak. S obzirom na to da su testni uvjeti protokola WLTP realniji, izmjerene vrijednosti potrošnje goriva i emisija CO2 su u brojim slučajevima više od vrijednosti izmjerene po postupku NEDC. Vrijednosti potrošnje goriva, emisija CO2 i dometa mogu se mijenjati s obzirom na stvarne vozne uvjete pri upotrebi i raznih faktora kao što su: učestalost punjenja, stil vožnje, brzina, posebna oprema, opcijska oprema, tip guma, spoljašnja temperatura i toplotna udobnost u unutrašnjosti vozila. Za detaljnije informacije možete se obratiti vašem prodajnom mjestu. Za više informacija kliknite ovdje