OBAVIJEST ZA KLIJENTE TOKOM EPIDEMIJE COVID-19. 

VIŠE INFORMACIJA

DS 7 CROSSBACK
E-TENSE 4x4

Priključni hibrid SUV

Od 110418 KM uključujući PDV

 

HIBRIDNI BENZINSKI MOTOR 4x4


Snaga:
300 konjskih snaga i pogon na sva četiri točka, od
0 do 100 km/h u 6,5 sek

 

Potrošnja/emisije (WLTP):
niža od 2,2 litara / 100 km
niže od 49 grama CO2/km

PUNJIVI HIBRID PREMA DS-u

Učinkovitost i inteligencija

Krenite na nečujnu vožnju za volanom vozila DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 zahvaljujući električnom načinu pogona koji omogućuje 50 kilometara autonomije (WLTP), što je potpuno dovoljno za svakodnevno putovanje od kuće do posla.

VOZITE SE SLOBODNO

TEHNOLOGIJA DS 7 E-TENSE

REGENERATIVNO KOČENJE

FUNKCIJA E-SAVE

NAČINI VOŽNJE

Napunite bateriju kočenjemVIŠE INFORMACIJA
Uštedite struju za kasnijeVIŠE INFORMACIJA
Odaberite način vožnje koji vam najviše odgovaraVIŠE INFORMACIJA

PREDNOSTI
E-TENSE PLUG-IN HYBRID

Tišina i udobnost vožnje

Uživajte u tišini na brodu tokom faza pokretanja ili u režimu nulte emisije. Osjećaj tišine pojačan standardom laminiranog ostakljenja u verzijama E-TENSE.

Vozite se svuda u svim okolnostima

Odlučiti se za plug-in hibrid znači dati si slobodu kretanja gradom, čak i kada je promet ograničen. Naše verzije E-TENSE opremljene su cijan diodom LED, postavljenom na vrh vjetrobranskog stakla, što pokazuje da je aktiviran električni način rada.

Emisije i potrošnja

Naši hibridni motori s E-TENSE baterijom imaju referentne emisije i potrošnju na tržištu: 39 - 30 g / km CO₂ na motoru E-TENSE 4x4 300.

Zapremina i prostornost

Naši inženjeri stvorili su genijalnu i jedinstvenu arhitekturu, čuvajući prikladnost i zapreminu prtljažnika. Sa kapacitetom od 555L, prtljažnik verzija E-TENSE jedan je od najvećih u PHEV segmentu.

Usluge posvećene E-TENSE-u

Lokacija stanica za punjenje iz vašeg automobila, planiranje punjenja na pametnom telefonu ili instaliranje stanice za punjenje kod kuće: nudimo brojne usluge za više mira.

Verzija sa pogonom na 4 točka

Sa električnim motorom sprijeda (110ks) i straga (113ks), motor E-TENSE 4x4 300 postiže 300ks za izvanredne performanse.

PRIKLJUČNI HIBRID 4x4

Ključne statistike

1. 80kW električni motor

2. Automatski mjenjač

3. PureTech motor od 200 KS

4. Litij-jonska baterija od 13,2kWh

5. Ugrađeni punjač od 7kW

6. 80kW stražnji električni motor

  • TEHNOLOGIJA I PROFINJENOST

    Upoznajte elegantnu unutrašnjost, koja je namijenjena vašoj udobn

VAŠ STIL VOŽNJE I OSTALI FAKTORI UTICAJU NA DOMET VOZILA

Mnogi faktori mogu utjecati na električni domet vašeg priključnog hibridnog vozila, uključujući klimatske uvjete i stil vožnje.

Brzina

Brzina je faktor koji najviše utječe na domet vašeg priključnog hibridnog vozila. Pri maloj brzini favorizirajte električni način rada. Važno je umjeravati brzinu na autocestama i brzim cestama kako bi se sačuvala autonomija.

Stil vožnje i vrsta terena

Način vožnje i vanjski reljef utječu na domet vašeg priključnog hibridnog vozila. Pored ECO MODE načina rada, koji se može odabrati između 4 načina vožnje, pozivamo vas da favorizirate ekološku vožnju. Korištenje regenerativnog kočenja i fleksibilne vožnje tako štedi do 15% potrošnje.

Temperatura i grijanje

Ekstremna vrućina ili ledena hladnoća utječu na hemijske reakcije baterija. Razlika u autonomiji povezanoj sa grijanjem može varirati i do 35% između proljeća i zime. Predgrijavanje automobila jedno je od najefikasnijih rješenja za produženje vijeka trajanja baterije zimi i ljeti.

KARIZMATIČAN I PROFINJEN

Iako je naša izvedba E-TENSE 4x4 plug-in hybrid zadržala genetski zapis i DNK modela DS 7 CROSSBACK, u usporedbi s njim ona je još elegantnija zahvaljujući brojnim ekskluzivno dizajniranim dodacima koji ukazuju na modernost i učinkovitost.

         

USLUGE PO MJERI

Pravno obaveštenje

¹ * Prikazani podaci (kombinirane vrijednosti) o potrošnji goriva i emisijama emisija CO2 određeni su u skladu s novom globalno usklađenom procedurom ispitivanja lakih vozila Svjetski usklađenom procedurom ispitivanja lakih vozila WLTP. Najnoviji globalno usklađeni postupak ispitivanja homologacije WLTP-a omogućava pristup preciznijim podacima, jer uzima u obzir specifikacije svakog pojedinačnog vozila, uključujući svu opcionu opremu, što može imati značajan utjecaj na potrošnju goriva i emisiju CO2. Vrijednosti posebno ne uzimaju u obzir upotrebu i uslove vožnje, opremu ili opcije i mogu se razlikovati ovisno o obliku guma. Prikazane vrijednosti mogu se razlikovati od vrijednosti uzetih u obzir pri određivanju poreza i carina povezanih s vozilima, koje se (između ostalog) određuju na osnovu emisije CO2, jer se za njihovu procjenu mogu propisati drugi standardi. Više informacija o WLTP ovdje