OBAVIJEST ZA KLIJENTE TOKOM EPIDEMIJE COVID-19. 

VIŠE INFORMACIJA

[USKORO] DS 9

Snaga elegancije dolazi

Od CIJENA NIJE JOŠ POZNATA KM uključujući PDV

[cle1: PUISSANCE_ELEGANCE_DESKTOP Lang:BS]
 
MOĆ DIMENZIJE POTROŠNJA / EMISIJE (WLTP¹)
Od 225 do 360 KS Dužina: 4,93 metra Od 1,5l do 7l / 100 km
Dostupni hibridni motori Širina: 1,93 metra 33g do 159g CO₂ / km
Visina: 1,46 metara

MAJSTOR ELEGANCIJE
ČUDO TEHNOLOGIJE
Zunanji dizjan : dragulj prefinjenosti

Simbol francuskog "savoir-faire", DS 9 uskoro će biti dostupan. Dizajniran hibridnom snagom E-TENSE, naša nova limuzina dizajnirana je da ponudi tehničku izvrsnost, nevjerovatnu udobnost i nenadmašnu sofisticiranost.

Moderna silueta prožeta finoćom

DS 9 se ističe modernim linijama koje kombiniraju eleganciju i dinamičnost. Ekskluzivni elementi dizajna u obliku DS logotipa, giljoša „Clous de Paris“, prepoznatljive maske ili utonule ručke na vratima daju automobilu vrlo prepoznatljiv i prepoznatljiv izgled.

KARIZMATSKI SVJETLOSNI POTPIS

Kada se vozilo pokrene, DS ACTIVE LED VISION farovi, koji su istinski zaštitni znak marke DS, svijetle ljubičasto, a svjetlosni moduli se okreću za 180 stepeni.

PAŽNJA DETALJIMA

Ekskluzivni elementi dizajna u obliku DS logotipa, „Clous de Paris“ giljoša na poklopcu motora; završna obrada koja je i umjetnička i tehnička, nadahnuta dizajnerima sofisticiranih satova.

RUČKE KOJE SE OTVARAJU KADA PRISTUPITE VOZILU

Zapanjit ćete se čarolijom uronjenih kvaka na vratima, koje automatski izlaze kad se automobil otključa, jer su do sada bile skrivene i nevidljive.

Čim se odmaknete više od 2 metra od automobila, ručke se zaključavaju i automobil se automatski zaključava.

SAVOIR-FAIRE Dizajn enterijera: oličenje elegancije

DS 9 je dizajniran tako da svaki putnik uživa isti nivo udobnosti. Sjedala, sprijeda i straga, s funkcijom grijanja, ventilacije i masaže. Unutrašnjost, rađena do najsitnijih detalja, dopunjuje presvlaku Alcantara®.

DS LOUNGE Izvrsnost u svakom detalju

Lounge naslon za ruke na zadnjim sedištima dodaje ukupnu udobnost; presvučen Nappa kožom, sa prostorom za odlaganje, opremljen USB priključkom i tasterima za kontrolu masaže sedišta.

Impresionirat će vas ljepota materijala koji prekrivaju unutrašnjost DS 9, posebno kožnih dijelova na instrument tabli i upravljaču.

Interijer visoke mode

GILJOŠIRANA DEKORACIJA "CLOUS DE PARIS"

Ispod vještih majstorskih prstiju stvoren je svaki završni detalj koji je obrađen kao da je drag kamen. Inspiracija i sofisticirana proizvodna tehnika traženi su od proizvođača satova. Posebna tehnika uzorkovanja za zatvaranje „Clous de Paris“ krasi kontrolne dugmad, sa uzorkom sitnih noktiju sa piramidalnim glavicama koji se glatko sijeku i isprepliću.

BISERNI ŠIV

Preuzeti iz svijeta mode i ručnog šivanja, naši tapetari stvorili su t.i. „Šivanje bisera“, posebno elegantan završetak koji stvara oblik bisera, za veći naglasak na unutrašnjosti kože. Ova naklonost visokoj modi brzo je postala potpis marke DS Automobiles.

B.R.M R180

Sat B.R.M R180, dizajniran u suradnji s tvrtkom B.R.M Chronographes, veličanstveno je postavljen na ploču s instrumentima i pojavljuje se (okreće) kad se vozilo pokrene.

Zvučna udobnost i uživanje

Lansiranjem DS 9, naši stručnjaci su razvili potpuno novi koncept udobnosti zvuka. Pored višeslojnog stakla sa zvučno izolovanom folijom, ima i telo izrađeno od tehnologije zavarivanja-lijepljenja i uklanjanja vibracija, što stvara miran i bezbrižan ambijent u unutrašnjosti. Ovo istinsko remek-djelo dodatno naglašava čist zvuk koji reproduciraju Hi-Fi FOCAL Electra® sistem i njegovih 14 zvučnika.

TEHNOLOGIJA Kada vam napredne tehnologije pomažu

Dizajniran za vašu udobnost, DS 9 sadrži najnoviju tehnologiju.

DS PARK PILOT

Vaš DS 9 manevrira

Uz DS PARK PILOT, vaši manevri parkiranja postaju izuzetno jednostavni.

Ovaj inteligentni sistem može detektirati parkirno mjesto koje odgovara veličini DS 9 jednostavnim prolaskom ispred, a to do 30 km / h. Zahvaljujući ovoj tehnologiji pomoći, automobil se parkira samostalno, paralelno ili u redu, bez intervencije vozača na upravljaču ili pedalama.

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION

Skenirane nepravilnosti na putu u stvarnom vremenu

Ovaj inteligentni sistem ovjesa oslanja se na kameru smještenu na vrhu vjetrobranskog stakla, kao i na nekoliko senzora, kako bi u stvarnom vremenu skenirao nesavršenosti puta. Oni te podatke prenose u nekoliko milisekundi na računar koji nezavisno djeluje na svaki od točkova. Prema ovim informacijama, čini ovjes čvršćim ili fleksibilnijim, a to vam kontinuirano garantuje optimalnu udobnost.

DS ACTIVE LED VISION

Vaš automobil vas čuva

Zahvaljujući glavnom LED reflektoru i tri rotirajuća modula, tehnologija DS ACTIVE LED VISION upravlja sa nekoliko načina osvetljenja, specifičnih za svaku situaciju u vožnji. Moduli istovremeno prilagođavaju ugao, intenzitet i domet svjetlosnog snopa u realnom vremenu, ovisno o uslovima vožnje (vremenski uslovi, svjetlost). Ovisno o tome vozite li u gradu, na selu ili na autoputu, osvjetljenje će se prilagoditi kako bi vam zajamčilo vidljivost visoke definicije.

DS NIGHT VISION

Vidjeti šta se ne može vidjeti noću

Noću, zahvaljujući infracrvenoj kameri ugrađenoj u prednju masku, vaš DS 9 skenira cestu u stvarnom vremenu. Sustav je u stanju prepoznati pješake i životinje do udaljenosti od 100 metara, tako da možete predvidjeti opasnosti i brzo reagirati.

DS DRIVER ATTENTION MONITORING

Vaš automobil vas čuva

Danju ili noću senzori i sistem kamera analiziraju vozača na znakove umora ili smetnje, kao i putanju vozila. U slučaju nepažnje ili pospanosti, na digitalnoj instrument tabli prikazuje se zvučno upozorenje koje se aktivira u putničkom prostoru.

DS DRIVE ASSIST

Okus autonomne vožnje

Dizajnirali smo DS DRIVE ASSIST kako bi pomogao vozaču, a istovremeno im omogućio da povrate kontrolu nad svojim automobilom u bilo kojem trenutku. Ova oprema reguliše brzinu i udaljenost u odnosu na vozilo ispred i precizno postavlja DS 9 u svoju traku, prema izboru vozača, delujući na upravljač. Kontroliše brzinu i putanju kako bi vam zagarantovao sigurnost i spokoj za volanom.
Sistem također upravlja fazama isključivanja (u granicama od 3 sekunde) i ponovnim pokretanjem kada promet postane gušći.

DS 9 E-TENSE

DS 9 E-TENSE Okusite užitak u vožnji plug-in hibrida

Tehnologija i performansi

Na našim priključnim hibridnim motorima E-TENSE kombinacija električne energije i benzina nudi snagu i fleksibilnost. Uživajte u malim ili nultim emisijama i tihim, dinamičnim početnim fazama.

USLUGE PO MJERI