OBAVIJEST ZA KLIJENTE TOKOM EPIDEMIJE COVID-19. 

VIŠE INFORMACIJA

PUNJENJE ELEKTRIČNOG VOZILA

Punjenje je bitan korak za potpuno uživanje u vašem električnom ili priključnom hibridnom automobilu. Kada ne koristite svoje vozilo, potrebno je samo nekoliko sekundi da ga priključite i napunite.

PUNJENJE KOD KUĆE ILI NA POSLU

Postoji nekoliko načina na koje možete napuniti E-TENSE,

a svaki utječe na vrijeme punjenja vašeg vozila.

Zahvaljujući brojnim prednostima, poput brzine punjenja i sigurnosti,

DS Wall Box je rješenje za punjenje koje preferiramo.

 

RAZNE VRSTE PUNJENJA

Domaća utičnica

Naši modeli E-TENSE mogu se napuniti iz standardne kućne utičnice, koristeći standardni kabl Mode 2 koji se isporučuje uz kupovinu. Ovo rješenje za rješavanje problema omogućava vam postizanje za 100 km punjenja za manje od 10 sati za DS 3 CROSSBACK E-TENSE i manje od 8 sati za potpuno punjenje DS 7 CROSSBACK E-TENSE.

 

Način 2 (AC) • 220 V sai 8 A = 1,8 kW • VRIJEME PUNJENJA: 100% za 7 sati

  • *Važi za DS 7 CROSSBACK E-TENSE.

Ubrzana utičnica za domaćinstvo

Instaliranjem ojačane utičnice možete poboljšati brzinu punjenja svog E-TENSE-a zahvaljujući sigurnom kućištu koje pruža više snage. Možete napuniti za do 50 km za dnevne potrebe  za 2h30 ojačanim kablom Mode 2.

 

Način 2 (AC)

220 V pri 14 A = 3,2 kW • ČAS POLNJENJA : 100 % v 4 urah

*Važi za DS 7 CROSSBACK E-TENSE.

DS Wall Box

DS Automobiles ima svoje ponude različitih priključke DS WallBox koje omogućuju sigurno i optimalno punjenje vašeg DS-a. Naš partner, GIA SERVIS (instalacija u samostojećoj kući), nudi vam kompletnu dijagnozu kako biste utvrdili DS zidnu kutiju koja najviše odgovara vašoj električnoj instalaciji i vašoj upotrebi. Ovisno o odabranom intenzitetu, punjenje DS 3 CROSSBACK E-TENSE na 100% može se izvršiti za 5:15 kabelom Mode 3 * i za manje od 2 sata za DS 7 CROSSBACK E-TENSE.

 

Način 3 (AC) • 220V na 32A = 7,4 kW • VRIJEME PUNJENJA: 100% za 1 sat i 45 minuta

*Važi za DS 7 CROSSBACK E-TENSE.sa ugrađenim punjačem od 11 Kw.

Naša priključna hibridna vozila kompatibilna su s ovim metodama punjenja. Kako je autonomija u električnom načinu rada ovih vozila manja od autonomije 100% električnog vozila, time se smanjuje vrijeme punjenja.Imajte na umu da će vam trebati 2 sata za potpuno punjenje DS 7 CROSSBACK E-TENSE na instalaciji sa DS zidnom kutijom od 7,4 kW.

KABLI ZA PUNJENJE

Postoji nekoliko vrsta kablova za punjenje vašeg električnog ili priključnog hibridnog automobila koji se prilagođavaju odabranom rješenju za punjenje i snazi ​​ugrađenog punjača u vašem vozilu. Uz kupovinu vašeg DS-a, dvije vrste kablova (standardni način 2 i način 3) omogućuju vam brže ili manje punjenje automobila.

Kabl Mode 2 za standardni način rada ¹

Standardno se isporučuje, ovaj kabel može izdržati snagu od 1,8 kW. Namijenjen je povremenoj upotrebi u kućnoj utičnici.

Ojačani kabl Mode 2

Dostupan kao dodatna oprema, ovaj kabel može podržavati snagu od 3,2 kW. Dizajniran je za upotrebu na ojačanom rukohvatu.

Jednofazni kabel Mode 3 ²

Ovaj kabel može podržavati snagu od 7,4 kW. Optimiziran je za upotrebu na DS WallBox 7,4 kW ili javnom terminalu.

Trofazni kabel Mode 3 ²

Ovaj kabel može podržavati snagu od 22 kW. Optimiziran je za upotrebu na DS WallBox 22kW ili na javnom terminalu.

¹ Standardni kabel Mode 2 standardno se isporučuje sa DS 7 CROSSBACK E-TENSE i DS 3 CROSSBACK E-TENSE.
² Jednofazni kabel Mode 3 standardno se isporučuje s DS 7 CROSSBACK E-TENSE, a trofazni kabel Mode 3 isporučuje se standardno s DS 3 CROSSBACK E-TENSE.

VIŠE INFORMACIJA O VRIJEMU PUNJENJA

Punjenje električnog vozila koristi dvije dostupne vrste energije: izmjeničnu (izmjeničnu) ili istosmjernu (jednosmjernu). Naizmenična struja, koju distribuira većina javnih mreža, omogućava vam punjenje baterije kod kuće ili na javnom terminalu. Tada punjenje ovisi o snazi ​​(kW) kablova za punjenje u kombinaciji s kapacitetom ugrađenog punjača vašeg DS-a.

Obično dostupni sa područja autoputa, ostali terminali pretvaraju naizmeničnu u jednosmernu struju. Tijekom dugog putovanja omogućuju vam brzo i optimizirano punjenje baterije. Imajte na umu da su kompatibilni samo sa 100% električnim vozilima.

PRIMJER VREMENA PUNJENJE

DS 3 CROSSBACK E-TENSE *

Ubrzani terminal za punjenje od 22 kW (AC)

Za samo 2 sata napunite 40% baterije ugrađenim punjačem od 11 kW, koji je dostupan kao opcija.

Brza stanica za punjenje od 50 kW (DC)

Napravite pauzu za ručak da napunite automobil. Dovoljno je 1 h da napunite 85% baterije.

Stanica za brzo punjenje od 100 kW (DC)

Za vrijeme pauze brzo napunite svoj DS. Za 30 minuta vratite do 80% svoje autonomije.

* DS 3 CROSSBACK E-TENSE kompatibilan je sa svim stanicama za punjenje. DS 7 CROSSBACK E-TENSE može se napuniti samo pomoću terminala naizmjenične struje (AC).

 

Otkrijte naše modele E-TENSE